Om Hepatitis C

02/24/2016 by admin

Hepatitis C er en smitsom virussygdom, der påvirker leveren. Cirka fire millioner amerikanere er smittet med Hepatitis C. Pamela Anderson er en velkendt berømte person, der har hepatitis C. Virussen er dødelig for nogle, men mange mennesker, der har hepatitis C formår at leve et sundt liv.

Fakta

Hepatitis betyder "betændelse i leveren." Hepatitis C er en betændelse i leveren forårsaget af et RNA-virus. Hepatitis er smitsomme og spredes gennem kontakt med inficeret blod.

Risikofaktorer

Visse aktiviteter lægger en person på et højere risiko for at pådrage sig hepatitis C. Fordi hepatitis C der overføres gennem blod, sætter alle aktiviteter, der udsætter en person til en anden personer blod pågældende risiko for kontraherende virus. Narkomaner, der deler kanyler har den højeste risiko for at få hepatitis C.

Fleste mennesker udsat for hepatitis C har været udsat gennem deling af nåle. Hepatitis C kan overføres gennem deling af nåle, tatoveringer, akupunktur og deling af barbermaskiner. Enhver nål element, der er delt eller udstyr som Tatoveringsnåle, der ikke er blevet ordentligt steriliseret, indebærer en høj risiko for hepatitis smitte.

Der er også en risiko for kontraherende hepatitis C gennem seksuel kontakt og deler tandbørster. Menstruationsblod bærer hepatitis C virus og seksuel aktivitet kan forårsage små tårer, der kan udsætte en person til små mængder af blod, der bærer hepatis C.

Deler tandbørster kan være en risiko, når en patient har oral sår eller nedskæringer. Oral sår og rifter kan være små og gå ubemærket endnu stadig release små mængder af hepatitis-inficeret blod.

Blodtransfusioner er en anden måde for at pådrage sig hepatitis C. blod screenes for hepatitis C og andre vira, før det bruges i en transfusion, så eksponering for virus via blodtransfusioner er sjældne.

Effekter

Hepatitis C påvirker leveren. Nogle patienter har kun mindre symptomer, mens andre patienter har store symptomer. Nogle mennesker smittet med hepatitis C virus kun opleve mindre symptomer, som forsvinder kort tid. Andre mennesker har kroniske problemer, at sidst på ubestemt tid.

Hepatitis C kan forårsage leverskader og leverkræft. Leveren er et vigtigt organ for livet. Hvis leveren bliver beskadiget, død kan forekomme.

Misforståelser

Det er ikke ualmindeligt for folk at tro, at en vaccine findes for hepatitis C. Ifølge Center for Disease Control og forebyggelse er der ingen godkendte vaccine mod hepatitis C på dette tidspunkt. Misforståelse en vaccine skyldes sandsynligvis, at vacciner findes for hepatitis A og hepatitis B.

Forskere arbejder på en vaccine mod hepatitis C, men der er stadig mere forskning og skal gøres før en vaccine vil være tilgængelige for offentligheden.

Ekspert indsigt

Hepatitis C kan overføres fra en mor til hendes barn under fødslen. Der er ingen kendt måde at forhindre, at overførslen fra mor til barn under fødslen på dette tidspunkt. Selvom transmission er muligt, mange babyer ikke kontrakt hepatitis C fra deres mødre. Cirka Kontrakt fire ud af hver 100 børn født fra hepatits C-smittede mødre virus.Forskere mener ikke, at hepatitis C er overført gennem modermælken. Ammende mødre smittet med hepatitis C behøver at være forsigtig med betingelsen af deres brystvorter. Revnede eller blødning brystvorter kan udsætte barnet at inficeret blod.

Type

Der er faktisk syv forskellige typer af hepatitis. De syv forskellige typer hepatitis A, B, C, D, E, F og G. Hepatitis A, B og C er de mest almindelige former. En vaccine findes for både hepatitis A og B, men findes ikke for Hepatitis C. Hepatitis C er generelt betragtes som den mest alvorlige form af hepatitis på grund af dets potentiale til at forårsage alvorlig leversygdom, som kan resultere i dødsfald.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com