Tegn & symptomer på en Vitamin D-overdosering

09/16/2016 by admin

D-vitamin er en fedtopløselige vitamin, hvilket betyder, at kroppen gemmer unødvendige beløb til senere i stedet for at fjerne overskydende gennem vandladning. Spise fødevarer med D-vitamin er meget usandsynligt, at resultere i toksicitet eller overdosis, men tager høje doser af kosttilskud i flere måneder kan forårsage problemer.

Hypercalcæmi

Når kroppen gemmer for meget D-vitamin, opstår der et overskud af calcium og fosfor. Dette medfører indbetalinger til form på nyrer, lunger og blodkar. Forhøjet kalcium kaldes hypercalcæmi.

Tidlige symptomer

Primære og oprindelige hypercalcæmi symptomer omfatter mangel på appetit, kvalme og opkastning.

Ekstra tegn

Yderligere tegn af hypercalcæmi kan omfatte forvirring, diarré, overdreven vandladning og usædvanlige tørst, kløe, nervøsitet og svaghed. Hjertearytmi kan også forekomme.

Nyresten

Brug af både calcium og D-vitamin kosttilskud af postmenopausale kvinder var knyttet til en 17% stigning i risikoen for nyresten i løbet af en 7-årig undersøgelse citeret af den amerikanske National Institutes of Health (NIH).

Advarsel

Alvorlig nyresygdom kan udvikle med D-vitamin overdosis, herunder forkalkninger, protein i urinen og utilstrækkelig nyrefunktion, der resulterer i affald ophobning i kroppen. Til sidst, kan nyresvigt opstå.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com