Hvad er kemiske udslip & deres virkninger?

10/24/2011 by admin

Hvad er kemiske udslip & deres virkninger?

En kemisk udslip er utilsigtet frigivelse af et kemisk stof i miljøet. Kemiske udslip kan få drastiske virkninger på mennesker, dyrelivet og miljøet. Disse virkninger vil afhænge af hvor kemikaliet er frigivet, hvor meget er spildt og vigtigst af alt, kemiske, selv. Faktorer såsom kemiske toksicitet, egenskaber for transport og miljø persistens vil komme i spil.

Hvad gør en Spill farlige

Et olieudslip er en utilsigtet frigivelse af et kemisk stof fra nogle form for indeslutning, som en tromme, en bedrift Dam eller et tankskib. Ordet "spill" indebærer en væske, men disse udgivelser kan også omfatte faste eller luftformige kemikalier. En udgivelse kan tillade en farlig kemisk at indtaste miljø - enten via luften eller via vand eller jord. Adskillige faktorer påvirker, hvor farligt et olieudslip er: toksiciteten af kemiske, fysiske egenskaber ved en kemisk (om det er ætsende som en syre eller klæbrig som olie, for eksempel), hvor langt det breder sig og hvor længe det forbliver i miljøet. Grad som en kemisk spreder bestemmes af, hvad er kendt som dens transport egenskaber, og disse vil variere afhængigt af hvor det er spildt. En vandopløselig kemisk som kalium cyanid, for eksempel, ville rejse bredt hvis spildt i en flod, men ikke så langt, hvis spildt på fortovet. En gasformige kemikalier som klor vil rejse meget i luften. Persistens af et kemikalie, bestemmes af hvor hurtigt det bryder, når de udsættes for naturlige kræfter som sollys og mikrober. Nogle kemikalier vil vare i årevis i miljøet, mens andre vil hurtigt nedbrydes.

Toksicitet og fysisk fare effekter

En giftige eller giftige kemiske udslip kan have hurtige og alvorlige sundhedsmæssige virkninger på levende ting i nærheden. Gas fosgen, for eksempel, kan producere øjeblikkelig vejrtrækningsproblemer indånding i koncentrationer fra så lavt som en del pr. million i luften. Dette kan have de yderligere effekt af tvang evakueringen af et stort område at sikre, at mennesker eller dyr udsættes ikke. I 2008, var hele Wilkie, Saskatchewan, evakueret på grund af et udslip af den kemiske vandfri ammoniak. Andre typer af kemikalier kan også udgøre en umiddelbar fare på grund af at være ætsende eller andet fysisk skade. Olieudslip på havet ofte dræber eller sårer mange havfugle ved belægning fugle med klæbrige tjære og forhindrer dem i at flyve. Kemiske udslip kan også have langsommere, langsigtede sundhedsmæssige effekter såsom kræft. Lækager fra underjordiske benzin spildevandstanke kan passer ind under denne kategori, da de kan frigive benzen, et kendt carcinogen.

Miljømæssige virkninger

Kemiske udslip kan have alvorlige virkninger på miljøet. Disse virkninger kan være både indlysende og umiddelbare og mere subtil og langsigtet. Et stort udslip af kaustisk soda i Cheakamus floden i British Columbia i 2005 dræbt halvdelen en million fisk. Derudover er de langsigtede virkninger af ændringen i flodens pH og skader på sin økosystem så drastisk, at det skønnes floden vil tage mindst 50 år at gendanne.

Eksempler på spild

Den værste industrielle kemiske frigivelse af hele tiden anses for Bhopal-katastrofen i 1984, hvornår giftige kemiske methyl isocyanide flygtede fra en Union Carbide-fabrikken i Bhopal, Indien. Det anslås, at 10.000 død og tusindvis flere blev såret. I 2010, en bedrift Dam indeholdende giftig "tailings" fra en mine i Ungarn brød åben og udgivet næsten 200 millioner gallons af mudder forurenet med kemikalier som arsenik og kviksølv. Denne giftige blanding til sidst gjort sin vej ind i Donau, Europas anden længste flod. Det anslås, at det vil tage op til et år at reparere miljøskader til floden. I 2010 BP Deepwater Horizon offshore drilling olieudslippet blev værst sådan olieudslip i USA 's historie, frigive mere end 200 millioner gallon olie.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com