Hvordan Acid Refluks skaber åndenød

09/27/2011 by admin

Acid reflukssygdom

Syre reflukssygdom er forårsaget af gylp af maven væsker i spiserøret. Normalt, en ring-formet muskel giver mulighed for maden at passere ned i spiserøret til maven, men det lukker for at holde syrlig gastrisk væsker fra opbakning oppe i halsen. Visse fødevarer eller medicin kan forårsage et overskud af mavesyre, eller den esophageal sphincter svækker og undlader at holde syrer i maven. Foring af spiserøret er ikke designet til at modstå de barske syre og bliver irriteret.

Symptomer

Symptomerne på syre reflukssygdom er et resultat af irritation forårsaget af syre stiger op i spiserøret. De mest almindelige symptomer er halsbrand, brystsmerter, sur smag og synkebesvær. Andre mindre anerkendte symptomerne er vedvarende hoste og åndenød eller dyspnø. Åndenød er forbundet med syre refluks er beskrevet som en kvælende fornemmelse, træthed eller konstriktion i brystet, åndenød, eller anstrengt eller åndedrætsbesvær. Symptomerne på dyspnø er ofte værre om natten, eller når den ligger.

Åndenød

Åndenød er en direkte følge af mavesyre i spiserøret. Som mavesyren er opgylpet ind i espohagus, stimulerer syre nerver i den nedre ende af esophagus, forårsager muskler til kontrakten. Denne sammentrækning forårsager igen små luftvejene snøre, som forårsager følelsen af åndenød. Sensation forværres om natten fordi når kroppen er i en udsat position, er det lettere for mave syrer til refluks i esophagus. I nogle tilfælde, kan en overskydende beløb af syre i spiserøret spill i lungerne, fører til en stramning af luftvejene og åndenød. Stress mærkes af mennesker med syre refluks kan også bidrage til åndenød. Men dette er mindre en funktion af enkelt tilstand end den psykologiske outlook.

Behandling

Åndenød er forbundet med syre reflukssygdom behandles ved at behandle den underliggende årsag til refluks. Livsstilsændringer såsom at reducere brugen af tobak og alkohol, begrænse fede og krydret fødevarer, og begrænse koffein, citrusfrugter og tomater er anbefalet. Spis små måltider og sørg for at spise mere end tre timer før sengetid. Hvis syre refluks fortsætter, medicin kan være nødvendigt. Antacida neutralisere effektivt overskydende mavesyre, men overforbrug kan øge syreproduktion. Andre medikamenter, såsom protonpumpehæmmere eller beta-blokkere, reducere mængden af syre, der produceres af maven.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com