Sådan Control leverskader med Hepatitis C

06/01/2016 by admin

Hepatitis C, også kendt som HCV er en virus, der invaderer leveren. Selve virussen udviser ingen symptomer og kan ligge i dvale i årevis, før det skader leveren, hvilket ofte resulterer i leversvigt, skrumpelever (ardannelse i leveren) eller kræft. Det er normalt forårsaget af kommer i kontakt med inficeret blod gennem en plettet blodtransfusion eller deler en nål under intravenøs stofbrug. Her er nogle skridt, der kan hjælpe med at kontrollere den resulterende leverskader.

Instruktioner

Kontrollerende Hepatitis C leverskader

• Hvis den leverskader er fanget tidligt eller hvis det betragtes som værende lille, din læge ikke anbefale narkotikabehandling, da bivirkninger kunne opveje de mulige forbedringer fra medicin. Du vil i stedet overvåges for tegn på mere alvorlige leversygdom.

• Hvis diagnosen er mere alvorlige leverskader, vil du sandsynligvis blive behandlet med en ugentlig indsprøjtning af et stof kaldet pegyleret interferon, kombineret med orale doser af ribavirin. Denne kombinationsbehandling er blevet rapporteret at være effektiv i 40 til 80 procent af hepatitis C patienter med leverskader, mål af clearing HCV fra blodbanen.

• Hvis ovennævnte behandling viser ineffektiv i at fjerne HCV virus efter 24 til 48 uger, en anden runde af behandling vil blive administreret.

• En levertransplantation kan kraeves, hvis behandling er mislykket. Dog kan en transplantation ikke fjerne HCV fra kroppen, så muligheden for en gentagelse af leversygdom vil stadig eksistere. Også kravet om sund lever langt overstiger det tilgængelige udbud, så der vil sandsynligvis være en lang ventetid. Der er nye udviklinger i levertransplantation, herunder evnen til at opdele en donerede lever blandt to modtagere, forbedret orgel tildeling politikker og den opdagelse, at dem, der modtager en transplanteret lever, der er HCV-positiv ofte gøre lige såvel som dem, der modtager en ikke-inficerede lever.

• Immunisere dig selv mod hepatitis A og B ved at få vaccineret, fordi disse former for hepatitis kan også forårsage leverskader og forårsage komplikationer i behandlingen af hepatitis C.

Tips & advarsler

  • Nogle almindelige bivirkninger ved interferon kan inkludere depression, hukommelse og koncentration, irritabilitet, influenza-lignende symptomer, irritabilitet, søvnløshed og træthed. Bivirkninger af ribavirin kan omfatte anæmi, kløe, hudirritation, fosterskader og træthed.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com