Hvad er budesonid bruges til?

02/18/2012 by admin

Budesonid er en receptpligtig medicin er klassificeret som et steroid. Det virker ved at reducere betændelse i kroppen. Det kan indtages oralt eller via indånding gennem en inhalator, forstøver eller nasal spray. Det bruges primært til at behandle tre forskellige tilstande, herunder voksen Crohns sygdom, astma og allergier.

Fakta

Budesonid er det generiske navn på den anti-inflammatoriske medicin. Forskellige former for medicin er fremstillet og kan være kendt af deres mærkenavn. Hver formular behandler en bestemt sygdom. Eksempelvis oral form af budesonid bruges til Crohns sygdom, formen inhaleret bruges til astma og næsesprayen er ordineret til allergi.

Crohns sygdom

Crohns sygdom er en kronisk tarmsygdom, der forårsager mavekramper og diarré. Budesonid i kapsel form anvendes til behandling af milde eller moderate Crohns sygdom. Det er normalt ordineres i en 3-mg kapsel, taget tre gange om dagen, for otte uger. Det hjælper med at reducere betændelse i tarmen, hvilket lindrer symptomer. Bivirkninger kan omfatte træthed, hovedpine og svimmelhed. Ifølge læger Desktop Reference (PDR) grapefrugtjuice kan øge de medicin i blodbanen, og bør undgås, når man tager budesonid mundtligt.

Astma

En anden brug af budesonid er til behandling af astma, som er en kronisk lunge tilstand. Det kan tages af børn og voksne og arbejder ved at reducere betændelse i lungerne. Ifølge Mayo Clinic, kan det reducere hyppigheden af astmaanfald. Det kan enten være taget i pulverform gennem en målte dosis inhalator eller en forstøver, ved hjælp af flydende form af medicinen. Bivirkninger kan omfatte mild hoste og ondt i halsen. Det er vigtigt at forstå, at budesonid ikke behandle symptomerne på et astmaanfald, hvæsende vejrtrækning og åndenød, når de starter. Det er en forebyggende medicin.

Allergi

Budesonid er også tilgængelig i en næsespray. Det bruges til at behandle symptomerne på allergier som overbelastning og betændelse i de nasal passager. Det er beregnet til voksne og børn over 6 år. Faldet i inflammation hjælper luft flytte ind og ud af den nasale passager lettere. Budesonid i form af en næsespray kan også ordineres for at forhindre næsepolypper. Bivirkninger kan omfatte en halsbetændelse og nasal irritation.

Overvejelser

Selv om den inhalerede form af budesonid er godkendt til både børn og voksne, godkendt pilleform kun for voksne. Da budesonid er et steroid, kan alle former for medicin sænke en persons evne til at bekæmpe infektion. Hver form for medicinen er klassificeret som et kategori C medicin for graviditet. Dette betyder, at der ikke er afgørende undersøgelser på gravide kvinder at fastslå virkningerne af medicin på et foster.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com