Medicinske egenskaber af urter

03/12/2011 by admin

Urter har været brugt for deres medicinske egenskaber for alle registrerede historie, og arkæologiske beviser tyder på, at urter har været brugt så langt tilbage som 60.000 år siden af Neanderthals. Som sådan en vigtig del af humanmedicin, mange urter har betydelige virkninger på sundhed og er stadig bruges til at behandle sygdomme og skader i dag.

Historie

Den første skriftlig dokumentation af naturlægemidler kommer fra en Sumerisk læge omkring 2200 F.kr. Den første virkelig omfattende dokumentation blev foretaget af Hippokrates i Grækenland i det femte århundrede f.kr da han bemærkede omkring 400 urter og deres medicinske egenskaber. I det første århundrede E.kr. udvidet Dioscorides listen til omkring 600 urter. Endelig, urter var bredt populariseret af skrifter af Nicholas Culpeper i 1600-tallet når han kategoriseret alle kendte urter og deres anvendelse.

Typer

Undersøgelsen og anvendelsen af plantelægemidler falder i tre kategorier. Først er traditionelle orientalske, eller kinesisk medicin, andet er ayurvedisk naturmedicin, og tredje er vestlige naturmedicin, som kan spore sine rødder tilbage til Grækenland og romerske undersøgelser. Vestlige naturmedicin er ofte anset for at være mere rodfæstet i folklore end de andre typer, men dets brug fortsætter i dag.

Brug

Medicinske egenskaber af urter er udnyttet af tre forskellige metoder. Den første, kendt som en tinktur, er en proces, hvorved en urt er dyppet i alkohol for at belaste de opløselige dele af urten i en løsning. Opløsningen anvendes derefter på den berørte del af kroppen, ligesom lavendel er dabbed på templer til støtte i søvn eller kurere hovedpine. Næste, en infusion er gjort ved at hælde varmt vand over urter og lade blandingen stejle, at skabe en urtete. Disse te kan bruges til mange ting som kamillete, medvirken søvn, eller citronmelisse te, lindre træthed og medvirken hukommelse. Endelig, en afkog er lavet ved kogning rødder, stængler eller bark af urten. En echinacea afkog, for eksempel, øger immunforsvaret.

Eksempler

Andre eksempler på urter medicinske egenskaber er pilebarks evne til at behandle hovedpine. I virkeligheden, er willow bark dels en aktiv ingrediens i aspirin. Digitalis af anlægget foxglove bruges også til behandling af hjertesygdomme. Aloe vera er en populære urtemedicin for solskoldet eller irriteret hud, mens folk stadig tygge på mynte til at opfriske deres ånde. En infusion af pebermynte er kendt for at støtte fordøjelsen.

Moderne medicin

Selv om nu mere tilbøjelige til at blive leveret som en pille eller en tablet i stedet for afkog eller balsam, urter stadig spille en væsentlig rolle i verden af moderne medicin. Faktisk, 25 procent af receptpligtig medicin udlede en eller flere ingrediens fra en urt, og omkring 80 procent af planeten stadig bygger på naturmedicin som en primære metode til sundhedspleje. Derudover der aktiv forskning bliver gjort på egenskaber af urter, der kan helbrede eller behandle sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com