Lavt kolesterol kost for kvinder

08/02/2010 by admin

En af de nemmeste måder for kvinder at sænke kolesterol er ved at vedtage en lav kolesterol kost. På en lav kolesterol kost er målet at begrænse forbruget af natrium, kolesterol og umættede fedtstoffer og øge forbruget af fødevarer med højt opløselig fiber samt fødevarer med lavt kolesterol. Undersøgelser har vist en øget indtagelse af fede fisk, valnødder, havregryn og havreklid sænker kolesterolindholdet i blodet.

Kosten

En lav kolesterol kost er rig på frugt, grøntsager, bladgrøntsager, bælgfrugter, hele korn, havregryn, hørfrø, nødder, sojaprodukter, dybt vand fisk, tofu og oliven. Forbruget af kød, især indmad, pålæg og forarbejdet kød, kylling, æg, dagbog produkter og olie som indeholder mættet fedt bør undgås.

Madlavning Tips

Så vidt muligt bruge fedtfattige erstatninger som skummetmælk, fedtfattig ost og lite soja mælk. Erstatte smør, margarine og flerumættede madolier med rapsolie eller olivenolie og bruge hvidvinseddike i stedet for smør for at holde fødevarer fugtig under tilberedningen. Bage eller stege fisk og magert kød i stedet for pan-frying og bruge lav-kolesterol æg udskiftninger som æggehvider eller bananer i stedet for hele æg i bagning.

Derudover forsøger flavoring fødevarer med krydderier og krydderurter i stedet for smør eller creme fraiche og bruge nonstick pander og madlavning spray i stedet for olie når det er muligt. Hold også på udkig efter produkter, der er "hjertet sundt," lavt kolestorolindhold eller tilsat plantesteroler eller stanoler.

Prøve menuen

Til morgenmad, har en kop kaffe med skummetmælk plus en skål havregryn med en mellemlang banan. Forbered havregrød med skummetmælk, stødt kanel, æble skiver og drys brun farin over toppen for at gøre det velsmagende.

Nyd en kop lav natrium grøntsagssuppe til frokost med en side salat af valnødder, grøntsager og dressing, plus en havregryn cookie for desserter. Nyd dybt vand fisk over ½ kop brun ris med to kopper af grøntsager til middag. Afslut dagen med en kop fedtfattig yoghurt til dessert.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com