Hvordan til at identificere kantede Cheilitis

11/09/2011 by admin

Selvom du ikke måske har hørt om udtrykket kantede Cheilitis, er chancer at du har oplevet det eller set nogen med det på et eller andet punkt. Det er et fælles problem, at mange lider af. Det er dybest set en svær chapping af læber og læbe området. Det er forårsaget af en gær, svamp eller bakterier infektion og normalt former i hjørnerne af munden. Det er fordi det er varm og fugtig, giver rigelig vækstbetingelser for gær. Hvis du har diabetes, anæmi eller en immundefekt, kan du være særlig tilbøjelige til at udvikle kantede Cheilitis. Det kaldes også Cheilosis.

Instruktioner

• Hvem er i fare? Der er flere grupper af mennesker, der er mere tilbøjelige til at lide af kantede Cheilitis. Hvis du har en vitamin B-mangel, kan så du være mere tilbøjelige til at udvikle kantede Cheilitis. Babyer og småbørn udvikle ofte det, hvis de bruger en sut. Også, hvis du bruger gebis du er en høj risiko for at udvikle kantede Cheilitis på grund af de mange områder, at bakterier kan vokse og trives.

• Hvordan kan du fortælle, hvis du eller nogen i din familie har kantede Cheilitis? Sprukne læber er ikke kantede Cheilitis. Hvis du har det, vil det forårsage smertefulde chapping i hjørnerne af din mund. Nogle gange vil det endda føre til sår. De kan endda knæk og udgør hvad der synes at være skorpe. Pus kan være til stede og kan endda være afløb fra sår. Det kan være let at forveksle det med forkølelsessår, men kantede Cheilitis er vedvarende, mens forkølelsessår kun varer kort tid.

• Hvis du har kantede Cheilitis, kan du bruge et svampedræbende creme fra din lokale apotek, efterfulgt af en aktuel hydrocortison 1% salve en time senere. Det er ok at gøre dette et par gange om dagen. Ikke slikker dine læber, når det er under kontrol og bruge en Allergivenlig læbepomade. Hvis du ikke synes at få det til at gå væk og derefter besøge din læge. De vil sandsynligvis ordinere et anti-gær creme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com