Hvad er farerne ved mug i kælderen?

09/06/2011 by admin

Hvad er farerne ved mug i kælderen?

Hvis din kælder lugter muggen, er det ikke fordi dit hus er gamle eller alle kældre lugte måde. Lugten kommer fra tilstedeværelsen af skimmelsvamp i dit hjem. Selvom skimmelsvamp kan være harmløs, for mange mennesker udgør det en alvorlig sundhedsrisiko. Forstår de potentielle farer af mug og de bedste måder at behandle svampen vil hjælpe dig som du giver et sundt miljø for din familie.

Forståelse skimmel

Mug er en svamp, der vokser fra mikroskopiske sporer, der flyder i luften. Mug har brug for en mørk, fugtig overflade og en kilde til ernæring, såsom støv, at vokse. Disse to kendsgerninger gør din kælder det ideelle sted for skimmel til at vokse. I virkeligheden, de fleste kældre har nogle skimmelvækst at beskæftige sig med, og det er ikke altid farlige. De hyppigste indendørs forme er cladosporium, aspergillus, penecillium og alternaria, som er nogle af de mindst skadelige typer. Stachybotrys chartarum eller sort mug, undertiden også vokser i hjem, og dette kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer.

Helbredsmæssige farer ved skimmelsvamp

Ifølge CDC, nogle personer er følsomme over for mug sporer, og de vil udvikle allergisymptomer, såsom eye irritation, overbelastning, hvæsen, astma eller hud udslæt, når de udsættes for at forme. Ofte, bliver reaktioner mere intens, som skimmel fortsætter. Hvis formen vokser i dit hjem og nogen i din familie er følsomme over for sin tilstedeværelse, kan den fortsatte eksponering føre til en alvorlig reaktion, herunder allergisymptomer ledsaget af feber, åndenød, svimmelhed eller influenzalignende symptomer.

Alvorlige risici

Nogle gange, kan skimmel i en kælder være kilden til alvorlige sundhedsmæssige betingelser, især hvis det er sort mug. Sort Mugsporer og toksiner kan forårsage invasive lungesygdom og tilbagevendende bihulebetændelse for nogle. Dette er en alvorlig risiko for personer med nedsat immunforsvar. Som mug nedbrydes, skaber det også, flygtige organiske forbindelser. For meget eksponering for disse kan irritere slimhinderne. Det kan også forårsage permanent centralnervesystemet skader, hvilket resulterer i nedsat opmærksomhed span, koncentrationsbesvær, hovedpine, hukommelsestab og svimmelhed.

Lokalisere skimmel

Identificere skimmel i din kælder, er ikke svært. Hvis din kælder har en muggen, meldug-lignende lugt, have du sandsynligvis skimmel sted. Lokalisering af mug kan være mere udfordrende, især hvis din kælder er færdig, da mug foretrækker at vokse i mørke steder såsom i varme kanalerne eller bag mure. Kontrollere alle områder af kælderen for synlige tegn på skimmelsvamp. Hvis du finder dem, behandler dem med blegemiddel og se om lugten forsvinder. Husk, at det vil tage et stykke tid for sporerne til at forlade luften og fjerne lugten. Hvis du ikke kan finde mold kilden, kan du har brug at hyre en professionel skimmel rengøring service til at hjælpe.

Håndtering af skimmel

Fordi alle forme har potentiale til at forårsage sundhedsmæssige problemer, anbefaler CDC ikke lommepenge til at teste din mold for at identificere typen. CDC rådgiver enkeltpersoner med mug følsomheder, forældre til unge børn, gravide eller personer med immunsystemet mangler at beskæftige sig med skimmelsvamp i deres kældre hurtigt, uanset hvilken type det er. Skimmelsvamp kan fjernes fra hårde overflader med en blanding af 1 kop af blegemiddel i 1 gallon af vand. Bløde og porøse overflader, som tæppet eller polstring, bør smides væk og erstattet, hvis de har skimmel.

Forebyggelse

Hvis du endnu ikke har en støbeform problem i din kælder, træffe foranstaltninger til at forhindre den. Holde fugt niveauer på eller under 55% relativ luftfugtighed, som skimmel kræver fugtighed til at vokse. Bruge en affugter til lavere luftfugtighed, hvis nødvendigt. Holde dit hjem godt støves, som støvpartikler give skimmelsporer næringsstoffer. Installere en HEPA luftrenser at fjerne nogle af støvpartikler og mug sporer fra luften, hvilket vil begrænse nye vækst.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com