Hvad er indikatorer for et slagtilfælde?

01/15/2012 by admin

Hvad er indikatorer for et slagtilfælde?

UCLA slagtilfælde Center estimerer at 750.000 amerikanere lider slagtilfælde hvert år. I løbet af et slagtilfælde begynder hjerneceller at dø inden for få minutter, ifølge Mayo Clinic. Et slagtilfælde opstår, når blodforsyningen til hjernen er betydeligt reduceret eller afbrudt, idet ilt og næringsstoffer fra hjernevæv. Selvom stadig kræver akut lægehjælp, dør amerikanerne ikke fra slag så hyppigt som tidligere på grund af fremskridt inden for behandling af slagtilfælde risikofaktorer, såsom forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol.

Symptomer

Umiddelbart forud for et slagtilfælde, en patient kan føle svaghed ledsaget af følelsesløshed eller lammelse, især på den ene side af kroppen, ifølge University af Tennessee medicinsk Center (UTMC). Du kan opleve problemer med synet, såsom dobbeltsyn eller fuldstændig tab af synet. Andre pludselige symptomer omfatter talebesvær og forstå sprog, uforklarlig hovedpine, svimmelhed og tab af balance, især hvis de ledsages af andre symptomer, slagtilfælde. University of Chicago Medical Center (UCMC) påpeger mindre almindelige slagtilfælde symptomer, såsom kvalme, opkastning, feber og et tab af bevidsthed, fra besvimelse til koma.

Risikofaktorer

Mayo Clinic beskriver flere potentielle avancerede indikatorer for slagtilfælde. Disse risikofaktorer omfatter en familie historie af slagtilfælde eller hjerteanfald, højt blodtryk, højt kolesteroltal, diabetes, hjerte-kar-sygdom og fedme. Cigaretrygere og enkeltpersoner er 55 år og ældre mere tilbøjelige til at opleve et slagtilfælde. P-piller og hormonbehandling også medvirkende faktorer. Mayo Clinic eksperter advarer om, at binge eller drukkenskab og brugen af stoffer som kokain kan udløse et slagtilfælde.

Mini-slagtilfælde

Forbigående iskæmiske anfald (TIAs) eller mini-slagtilfælde, pege på muligheden for en fremtidig altfavnende slagtilfælde. TIAs præsentere de samme symptomer som en streg, men de sidste for kun et par minutter, forårsager ingen hjerneskade, ifølge Mayo Clinic. TIAs er alvorlig, men rapporter som 1/3 af mennesker, der oplever dem vil ende med at få et slagtilfælde, UTMC. Mens en TIA ikke gå forud for alle slagtilfælde, advarer Mayo Clinic eksperter om, at hvis du oplever disse episoder, bør du søge lægehjælp. TIAs indikerer at en arteriel passage til hjernen er indsnævret eller blokeret, hvilket øger din risiko for slagtilfælde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com