Hvad er en Cephalexin 500mg kapsel?

01/22/2012 by admin

Hvad er en Cephalexin 500mg kapsel?

Cephalexin er et antibiotikum, der er almindeligt anvendt i forskellige betingelser i dag; Det er et medlem af familien Cephalosporin. Det er ordineret af din sundhedspleje udbyder. Det suger sig fast til cellens væg af bakterier, i sidste ende dræbe cellen bakteriel på denne måde. Det er således en meget effektive antibiotikum.

Kutymer

Cephalexin 500mg bruges til bakterielle infektioner involverer Streptococcus, Staphylococcus, Escherichia coli, Klebsiella, og Proteus mirabilis. Det er især brugt når du har en luftvejsinfektion, øreinfektion, strep hals eller ondt i halsen, urinvejsinfektioner og endda bakterielle infektioner i huden som børnesår, samt infektioner i knoglen.

Dosering

Cephalexin 500mg er en receptpligtig medicin, så det bør anvendes under ledelse af din læge. Det er imidlertid som regel taget i enten en tablet, kapsel eller flydende form. Du tage normalt det med et glas vand og mad, som mavebesvær opstår. Cephalexin 500mg er normalt taget hver 6 timer eller hver 12 timer for 10 til 14 dage, afhængigt af den medicinske tilstand. Selvfølgelig, glem ikke at følge din læges ordre, og ikke stoppe med at tage medmindre han fortæller dig at gøre dette.

Effekter

Som med enhver narkotika, Cephalexin kommer med visse bivirkninger, herunder hovedpine, maveproblemer, diarré, tab af appetit ledsaget af vægttab, gær infektion og hududslæt. Mere alvorlige bivirkninger er kramper og nyresvigt. Hvis du oplever bivirkninger, bør du straks kontakte din læge.

Overvejelser

Hvis du har en allergi over for cefalosporiner, bør du undgå at tage Cephalexin. Hvis du er allergisk over for penicillin, bør du også underrette din læge. Babyer, der er mindre end en måned bør ikke tage denne medicin. Andre betragtninger er, hvis du forventer en baby, amning, eller du har nyresygdom.

Cephalexin er også kendt for at forstyrre visse lab test, såsom leverfunktionen undersøgelser og endda nyrefunktionen undersøgelser.

Forebyggelse/løsning

Mens de tager Cephalexin, afstå fra at drikke nogen form for alkohol, som alkoholen kan reagere med medicin. Også, for at forhindre diarré eller mindske sværhedsgraden af det, prøv at spise yoghurt til at hjælpe dine tarme holde gode bakterier. Igen, skal du sørge for at indberette eventuelle bivirkninger, især eventuelle tegn på blå mærker eller tab af blod.

Konklusion

Som med al medicin, holde din medicin opbevares på et sikkert sted, væk fra børn; og sørg for at bo i regelmæssig kontakt med din læge, så hun ved, hvordan du håndterer medicinen, og hvis det er at hjælpe dig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com