Minedrift i Amazonas-regnskoven

10/30/2011 by admin

Minedrift i Amazonas-regnskoven

Sydamerika er rig på naturlige ressourcer og minedrift og mineraler udgør en stor del af regionens økonomi. Minedrift i Amazonas-regnskoven er blevet mere udbredt i de sidste to årtier som mountain mineralforekomster i regionen har forarmet. Amazon holder store mineralforekomster og sydamerikanske ledere, ivrige efter at indstille deres lande i retning af udvikling, har tildelt minedrift rettigheder til tusindvis af hektar regnskov.

Ressourcer

Minedrift i Amazonas-regnskoven forekomme i de sydamerikanske lande, Peru, Colombia, Bolivia, Ecuador, Venezuela og Brasilien. Ifølge det amerikanske Department of State er"Peru verdens største producent af sølv, for det andet i zink og tredje i kobber og tin." Mineralske eksporten tegnede sig for 63 procent af Perus eksportindtægter i 2008. Colombia er den femte største kul eksporterende land i verden og har også for nylig åbnet Amazonregnskoven til guld, sølv, kobber og molybdæn minedrift. Brasilien miner store aflejringer af jern og mangan. Brasiliens nikkel, tin, bauxit, beryllium, kobber, bly, tungsten, zink og guld anses næsten forarmet. Andre vigtige minedrift eksport til Amazonas-området omfatter sølv, smaragder og diamanter.

Fordele

Minedrift udgør store procentdele af økonomierne i sydamerikanske lande skabe indtægter for offentlige projekter og infrastruktur. Sydamerikas mineralske ressourcer give regionen en gunstig position på den internationale økonomiske scene og indflydelse på globale handelspolitik. Mineindustrien påpeger også, at mens det er kritiseret for at skade miljøet, "den oprindelige flora og fauna i store dele af landet involveret i minedrift er restaureret når minedrift er ophørt," ifølge europæiske aluminium Association (LR).

Miljø

Minedrift ved Amazonfloden forårsager store miljøødelæggelser. Regnskove er nogle af de mest biodiversitet og mest skrøbelige biomer i verden. Skovrydning opstår som følge af at fjerne regnskovens skorpe for at udsætte de mineralforekomster. Mens minedrift firmaer prale skov restaurering, er konvertering mineområder tilbage til sande regnskove vanskeligt; meget af det oprindelige økosystem er tabt. Jord og vand kontaminering er andre miljømæssige konsekvenser af minedrift.

Kultur

Minedrift i Amazonas-regnskoven påvirker de mennesker, der er afhængige af skoven for opholdsudgifter ressourcer. Ifølge World Rainforest bevægelse true"mineprojekter i Amazonas overlevelse af de lokale samfund, fordi minedrift forurene floder, mindske native flora og fauna og begrænse brugen af naturlige ressourcer af regionens forfædres indbyggere." Vand og jord forurening gør det umuligt for lokalsamfund til at dyrke afgrøder, alvorlig fare opholdsudgifter livsstil for Amazon Fællesskaber.

Forordning

Mens sydamerikanske regeringer har traditionelt gives generøse koncessioner til udenlandske mineselskaber og endda tilbagekaldes love, der forbyder minedrift praksis i nationalt beskyttede naturområder, eksisterer nogle beskyttende forordning. Den Interamerikanske Menneskerettighedskommission hjælper med at beskytte rettighederne for oprindelige samfund truet af minedrift og andre destruktive praksis. Konventionen 169 vedtaget af den internationale Arbejdsorganisation etablerer"et system af mekanismer til beskyttelse og høring om love, projekter og politikker, der påvirker hjemlande af indfødte folk," ifølge InterPress Service News Agency (IPS).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com