Årsager til milt fjernelse

09/18/2011 by admin

Milten er en knytnæve-store orgel i den øverste venstre del af maven. Det er en del af immunsystemet og er ansvarlig for filtrering blod og bekæmpe bakterier og infektioner. Den generelle sundhed i milten påvirker også den gennemsnitlige blodniveauer af røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. Under visse omstændigheder er kirurgisk fjernelse af milten en behandlingsmulighed eller medicinsk nødvendighed.

Blod-relaterede sygdomme

Den kirurgiske procedure for fjernelse af milten kaldes en splenektomi. Ifølge Society for American mave og endoskopisk kirurger (VISMÆND) er den mest almindelige årsag til en splenektomi en tilstand kaldet idiopatisk thrombocytopenisk purpura (ITP). Hvis du lider af denne betingelse, vil du opleve en usædvanlig lav trombocyttallet fører til mangler i din krops normale blodpropper evner. Hvis disse mangler bliver betydelig, kan du udvikle symptomer, herunder let eller overdreven blå mærker eller blødning. Hvis disse symptomer bliver kritisk, kan splenektomi bruges til at standse blodplader destruktion.

Splenektomi kan også bruges til at bekæmpe andre blod-relaterede sygdomme, herunder thalassaemia major, trombotiske thrombocytopenisk purpura (TTP) og hårede cell leukæmi.

Traumatisk skade

Du kan også modtage en splenectomy for at behandle traumatisk skade at din milt. I fortiden, denne type skade er blevet behandlet gennem kirurgi som standard medicinsk praksis, men fremskridt i andre behandlingsmetoder nu give læger flere valgmuligheder. Hvis du lider en milt skade, der ikke kræver en øjeblikkelig splenektomi, kan du blive indlagt i flere dage, mens din læge vurdere din milt funktion. Hvis det er muligt, vil de behandle din skade gennem ikke-kirurgiske midler. Dog nævner Society for kirurgi af fordøjelseskanalen en række faktorer, som kan i sidste ende føre læger at vælge splenektomi. Disse omfatter betydelige blødning inde i din bughulen; faldende koncentrationer af røde blodlegemer protein, hæmoglobin; og behovet for en blodtransfusion af mere end to enheder.

Hodgkins lymfom

Hvis du lider af fase 1-A eller 2-A Hodgkins lymfom, kan du kræve en kirurgisk procedure kaldet en midlertidige laparoskopi eller midlertidige laparotomi. Formålet med denne procedure er at måle omfanget af din lymfom, men typisk dette kan ikke gøres uden først at fjerne milten som en potentielt medvirkende faktor til din tilstand. Splenektomi er den standard måde at gøre denne afskaffelse muligt.

Kirurgisk ulykker

I nogle tilfælde skader at milten uforvarende mens andre kirurgiske procedurer udføres. Hvis dette er tilfældet i din sag, kan din kirurg prøve flere metoder udover splenektomi til at styre denne skade. Disse omfatter ætsninger (forsegling gennem brændende), brug af en argon stråle til at fremme dit blod til at størkne og særlige resorberbare mesh. Hvis disse metoder mislykkes, kan splenektomi være den eneste mulige indstilling.

Yderligere grunde

Du kan også modtage en splenectomy for en række andre årsager, herunder tilstedeværelse af abscesser, cyster eller visse former for lokaliserede hypertension. Derudover kan splenektomi være en nødvendig følge af fjernelse af andre nærliggende organer, herunder maven, bugspytkirtel og tyktarm. Konsultere din læge for yderligere oplysninger om årsagerne til milt fjernelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com