Evidensbaseret praksis & behandling resistent depression

10/14/2011 by admin

Evidensbaseret praksis & behandling resistent depression

Når en person er blevet diagnosticeret med depression, men undlader at reagere på standard behandling, siger lægerne han har behandling-resistent depression. Patienten kan også have behandling-resistent depression, hvis symptomer i første omgang reagere på behandling kun at vende tilbage igen og igen.

Fejldiagnosticering

Nogle gange en person, der menes at være lider under behandling-resistent depression virkelig har ikke depression på alle men har været fejldiagnosticeret. Patienten kan lide af bipolar lidelse eller en anden psykisk sygdom i stedet, eller hun kan have et fysisk problem som hypotyroidisme. En grundig vurdering er nødvendige for at bekræfte diagnosen.

Medicin

Mennesker med behandling-resistent depression undertiden drage fordel af højere doser af antidepressiv medicin. Patienter bør diskutere den passende dosis med deres læger. Nogle gange en kombination af lægemidler virker bedre end et enkelt medicin.

Elektrochok behandling

Elektrochok behandling (ECT) plejede at være kendt som chok terapi. Det drejer sig om passerer en elektrisk strøm gennem hjernen, der forårsager en beslaglæggelse. Læger anbefale sommetider ECT når medicin behandling ikke er effektiv.

Vagus nervestimulation

Denne metode til behandling indebærer en indopereret pulsgenerator, der stimulerer området af hjernen, der påvirker humør. Læger anbefale sommetider det når andre behandlingsmetoder mislykkes.

Psykoterapi

Psykoterapi alene er muligvis ikke tilstrækkelig behandling til behandling-resistent depression, men det er ofte nyttig i kombination med andre behandlinger. Der er mange forskellige typer af psykoterapi, og hvis en form for terapi ikke er effektiv, en anden form kan blive retsforfulgt.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com