Levetid af Crohns sygdom

12/21/2011 by admin

Levetid af Crohns sygdom

Crohns sygdom er en inflammatorisk tarmsygdom, hvor fordøjelseskanalen bliver betændt, forårsager mavesmerter og diarré. Sygdommen kan sprede sig dybt ind i inficeret væv, forårsager enorme smerter, og endda være livstruende. Der er ingen kur for Crohns sygdom, men der er behandlinger, der kan hjælpe dig med at håndtere sygdommen og endda bringe om fritagelse.

Symptomer

Diarré er det mest almindelige symptom på Crohns sygdom. Personer med Crohns har 12 eller flere afføringer om dagen, forstyrre arbejde og søvn. Mavekramper og smerter er forårsaget af betændelse og fortykkelse af tarmen, der karakteriserer denne sygdom. Der kan også være blod i afføring på grund af blødning fra en betændt tarm. Træthed, appetit ændringer og vægttab kan også ledsage Crohns sygdom. Nogle mennesker oplever ingen symptomer overhovedet for en periode og derefter symptomer vender tilbage.

Diagnose

Din læge vil sandsynligvis for en blodprøve først at kontrollere infektion og anæmi. Normalt, vil hun udfører en koloskopi samt til at indsamle vævsprøver og se inde i tyktarmen til abnormiteter. CT-scanninger er computer-genereret røntgenstråler, der giver flere detaljer end almindelige røntgenbilleder. Denne scanning kan se væv uden for tarmen hvor andre undersøgelser ikke kan. Når diagnosen er bekræftet de fleste mennesker kan forvente at få sygdommen hele deres liv, og deres levetid forkortes noget af sygdommen. Men med ordentlig medicin og kost, sygdommen ofte kan kontrolleres.

Behandling

Da der er ingen kur for Crohns sygdom, er drug behandlingsformer og sommetider kirurgi nødvendig. De fleste af de lægemidler, der anvendes til behandling af Crohns sygdom er anti-inflammatoriske lægemidler såsom sulfasalazin. Dette stof er blevet brugt i mange år til behandling af Crohns sygdom, men som alle medicin har bivirkninger, som omfatter kvalme, opkastning og hovedpine. Du bør ikke tage dette lægemiddel, hvis du er allergisk over for sulfa. Kortikosteroider medvirke til at reducere betændelse i kroppen, men også har bivirkninger, herunder oppustede ansigt, søvnløshed, hyperaktivitet og nattesved. Kortikosteroider er kun til kortvarig brug. Antibiotika kan ordineres som de bidrager til at reducere de skadelige bakterier i tyktarmen, der udløser Crohns symptomer. Lægemidler, der undertrykker immunsystemet kan også blive ordineret. Når andre behandlinger ikke lykkes, er kirurgi en mulighed. Under operationen for Crohns sygdom fjerner kirurgen den beskadigede del af din tyktarm eller arvæv.

Hjem retsmidler

Ændre din kost kan medvirke til at reducere symptomer på Crohns sygdom. Begrænse din brug af mejeriprodukter eller bruge et kosttilskud såsom Lactaid til at hjælpe fordøje mejeriprodukter. Undgå fødevarer med højt fedtindhold eller fødevarer, der producerer overdreven gas, som bønner, broccoli og kål, kan hjælpe. Nogle mennesker synes, at en kost rig på fiber bidrager til at mindske symptomerne. Drikke masser af væske efterfylder kroppen når diarré opstår. Spise mindre måltider hjælper også kolon fordøje maden lettere.

Support

Crohns sygdom kan tage en følelsesmæssig vejafgift på du samt en fysisk. Crohns og Colitis Foundation i Amerika (CCFA) kan hjælpe dig med at finde støttegrupper i dit område og give dig med ajourførte oplysninger om sygdommen. Finde andre, der går gennem de samme følelsesmæssige og fysiske problemer kan være beroligende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com