Hvad fødevarer kan jeg spise efter galdeblære operation?

05/03/2012 by admin

Galdeblæren kirurgi, også kendt som kolecystektomi, er en procedure for at fjerne galdeblæren og lindre smerter fra galdesten eller andre problemer med orgel. Galdeblæren er en uvæsentlig orgel, der styrer strømmen af galde, et fordøjelsesfremmende støtte i tarmene. Uden galdeblæren frigiver leveren en konstant strøm af galde. Dette kan forårsage problemer med fordøjelsen, men en ordentlig kost efter operationen kan afhjælpe mange af disse problemer.

Hvad at spise

Inddrive patienter skal spise lavt fedtindhold, højt fiber fødevarer, herunder fuldkorn, frugter, grøntsager og magert kød.

Hvad man skal undgå

Efter galdeblæren kirurgi, bør patienter undgå høj-mættet fedt, fedtet eller svært at fordøje fødevarer som creme-baseret suppe, mejeri eller hurtig fødevarer. Fødevarer, der forårsager gas, som broccoli og kål og høj syre fødevarer, såsom grapefrugt og kaffe, bør også undgås.

Frekvens

Spise hyppige, små måltider, der er store nok til at lindre sult, men lille nok til at undgå at fylde. De mest almindelige planer omfatte fem eller seks mini-måltider, men mad kan være mere eller mindre hyppige baseret på præference.

Væsker

Det er yderst vigtigt at forblive godt hydreret, helst med almindeligt vand. Dog drikke kaloriefattige væsker, såsom bouillon eller juice, hvis det er vanskeligt at holde maden.

Alkohol

Patienter bør aldrig indtage alkohol, i enhver mængde, mens de er ved at komme fra galdeblæren fjernelse.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger af galdeblæren kirurgi er diarré, oppustethed og gas. Disse bivirkninger kan i vid udstrækning undgås ved at følge en ren og sund kost.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com