Typer af Meningitis symptomer

06/02/2011 by admin

Typer af Meningitis symptomer

Bakterielle og virale infektioner i væsken omkring hjernen og rygmarven forårsage meningitis. Viral form af meningitis tendens til ikke forårsage store problemer, men den bakterielle form kan forårsage livslang handicap og endda døden. Genkende symptomerne på meningitis og få hurtig lægehjælp er afgørende for patienter.

Symptomer hos børn og voksne

Centers for Disease Control og forebyggelse lister hovedpine, høj feber og nakkestivhed som de mest almindelige symptomer på meningitis i mennesker ældre end 2 år. Mennesker med meningitis kan også opleve forvirring, tab af appetit, kvalme, følsomhed over for lys, hududslæt, søvnighed og opkastning. Med bakteriel meningitis, disse problemer kan udvikle pludselig eller over en 48-timers periode og kan være forudgået af kulde i hænder og fødder, smerter i benene og tab af hudfarve. Symptomer af viral meningitis vises normalt mellem tre og syv dage efter infektion.

Symptomer hos spædbørn

Spædbørn kan vise forskellige eller yderligere symptomer på meningitis. Babyer, der handler især irritabel, græde hele tiden, græde hårdere når afhentes, spiser dårligt eller sove hele tiden kan have meningitis, især hvis en anden person i husstanden i øjeblikket har sygdommen eller for nylig har genvundet fra det.

Behandlinger

Den førende årsag til bakteriel meningitis er meningokok bakterien Neisseria meningitides; pneumokok bakterien Streptococcus lungebetændelse; og Haemophilus influenza type b eller Hib. Viral meningitis er oftest forårsaget af enterovira. Bakteriel meningitis--især form forårsaget af meningokok bakterier--kan spredes fra person til person.Personer med bakteriel meningitis skal begynde at tage antibiotika, kort efter at de begynder at have symptomer. Læger vil ordinere forskellige antibiotika afhængigt af hvilken bakterier forårsaget sygdommen, og folk tæt på en smittet person bliver nødt til at tage antibiotika samt, hvis meningitis er på grund af meningokok bakterier infektion.Viral meningitis vil ikke reagerer på antibiotikabehandling, men patienter kan ordineres medicin til at lindre symptomerne.

Prognose

Passende behandling reducerer dødeligheden af bakteriel meningitis til under 15 procent, men hjerneskade og høretab forekomme hyppigere. De CDC bemærker, at tilfælde af viral meningitis som regel løse inden for 10 dage.

Vacciner

Vacciner kan beskytte børn og voksne fra Hib, meningokok og S. pneumoniae infektioner. Hver stat men Alabama, Montana og South Dakota mandater Hib vaccination for skolebørn. Alle men 14 stater kræver meningokok vaccinen til personer tilmelder i college, og 18 stater kræver vaccinen for middle school og high school studerende.Tredive stater kræver, at børn skal modtage en vaccine, der giver beskyttelse mod syv stammer af S. pneumoniae, og 25 stater kræver beboere langsigtede sundhedsfaciliteter at modtage en vaccine, der beskytter modtagere fra 23 stammer af S. pneumoniae. Se ressourcer til at gennemgå vaccination kravene i din tilstand.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com