Kviksølvforgiftning fra dåse tun

05/08/2011 by admin

Kviksølvforgiftning fra dåse tun

Tun er en sund og populære type af fisk, og dåse tun er en fantastisk måde at spise sundt på farten. Dog er kviksølvforgiftning blevet et problem med tunfiskekonserves. Ved at vælge den rigtige tunfiskekonserves, kan du undgå kviksølv eksponering.

Hvor kviksølv kommer fra

Kviksølv findes naturligt i miljøet. Men, menneskelige industriforurening forårsager 2.000 tons kviksølv om året til at blive frigivet i det globale miljø. Kemisk produktion og elproduktion både bidrage til kviksølvforurening.

Hvordan kviksølv når havet

Kviksølv kan blive frigivet i havet gennem spildevand eller dampe fra fabrikker. I perioder med regn, er kviksølv i luften optaget og udgivet i havet, hvor det bliver til methylkviksølv i vandet.

Hvorfor dåse tun har højt kviksølvindhold

Tun er beliggende højt oppe på havet fødevarekæden. Tun er rovdyr og spiser mindre fisk. Methylkviksølv samler sig i disse mindre fisk. Predator fisk som tun skal spise mange mindre fisk for at overleve, og dermed forbruge en stor del af methylkviksølv.

Sundhedsproblemer fra kviksølv i dåse tun

Ifølge en 2009 undersøgelse foretaget af USA Geological Survey, kommer 40 procent af kviksølv eksponering hos mennesker fra at spise tun. Kviksølv udsættelse kan forårsage alvorlige neurologiske effekter, såsom hukommelsestab. Gravide kvinder og børn er særligt sårbare over for kviksølvforgiftning.

Hvordan man vælger en sikrere dåse tun

Det sikreste valg er lys tunfiskekonserves, men ikke dåse hvid eller hvid tun. Årsagen er, at white (hvid) tun ligger endnu højere på fødekæden end lys tun, hvilket betyder, at det bruger flere fisk og dermed har et højere kviksølvindhold af.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com