Forbindelsen mellem Pravastatin & muskelkramper

06/27/2011 by admin

Forbindelsen mellem Pravastatin & muskelkramper

Pravastatin, som sælges også under navnet Pravachol, er en medicin, der ordineres for at sænke kolesterol. Som med enhver receptpligtig medicin er der bivirkninger og risici forbundet hermed. Selv om sjældne, kan nogle mennesker opleve muskelproblemer som svaghed, smerte eller krampe. Hvis dette sker, skal du konsultere din læge straks at afgøre, om du bør stoppe med at tage medicinen.

Definition

Pravastatin er en klasse af lipid-sænkende lægemidler kaldes ofte "statiner." Andre statin narkotika omfatter Crestor eller Lipitor. Prevastatin er en HMG-CoA reduktase (sats-kontrollerende enzym) hæmmer, hvilket betyder, at det effektivt bremser brugen af kolesterol i kroppen. Det forbyder konvertering af HMG-coA til mevalonsyre. Ved at tage det mundtligt, kan du effektivt lavere total kolesterol.

Fordele

Pravastatin bruges til at sænke kolesterol og medvirke til at reducere din risiko for hjertesygdom. Det kan blive ordineret til dem, der har plaque oprustning i deres arterier, betændelse og en historie af hjerteanfald, Ifølge Stacy Freiss, farmaceut på The medicin Shoppe i Colorado Springs, Colorado. Hun sagde, hun mener at det er effektivt til at reducere kolesterol, men ikke så effektiv som Lipitor eller Crestor. Men for dem der ikke kan tåle andre statin narkotika eller der ikke behøver at sænke deres kolesteroltal som drastisk, pravastatin er en god mulighed.

Bivirkninger

Bivirkninger fra denne medicin er typisk hovedpine og halsbrand, ifølge Medline Plus sponsoreret af National Institutes of Health. Mere alvorlige bivirkninger omfatter: fever, reduktion i energi, kvalme, appetitløshed, muskelsmerter eller svaghed, nældefeber, kløe, smerter, hæshed, åndedrætsbesvær og meget mere. Muskelkramper er ikke så almindeligt som muskelsmerter eller svaghed, ifølge Freiss.

Muskelkramper

En muskel krampe er når din skelet muscle(s) kontrakter på egen hånd uden din kontrol. Alle de statin narkotika har potentiale til at forårsage muskel symptomer, ifølge Freiss. Pravastatin kan bidrage til en alvorlig medicinsk tilstand som skeletmuskulatur væv er beskadiget, ifølge Cigna. Dette kan i sidste ende føre til nyresvigt. Symptomerne kan være muskelsmerter, svaghed, krampe, feber, influenza-lignende krop ømhed eller unormalt-farvet urin (mørk). Rhabdomyolyse, fordelingen af skeletmuskulatur væv, kan også forekomme.

Statin narkotika og muskel symptomer

Der er en sammenhæng mellem statin narkotika og muskelsmerter, ifølge Mayo Clinic. Høje doser af dem kan forårsage statin myopathy. Med denne betingelse, er dine muskler påvirket af smerter og ømhed. Når du stopper med at tage statin stof, skal denne betingelse rydde op i flere uger. På den anden side kan fortsatte brug af statin narkotika forårsage en mere alvorlig tilstand - rhabdomyolyse. Ifølge Freiss er pravastatin den mindst sandsynlige af statin narkotika forårsage muskulære bivirkninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com