Kort sigt hukommelse tab fakta

11/19/2010 by admin

Kort sigt hukommelse tab fakta

Korttidshukommelsen kaldes også midlertidige erindring. Det er evnen til at huske en luns af oplysninger for en kort periode, såsom en persons navn. Kortsigtede hukommelsestab kan være forårsaget af lægemidler eller sygdom.

Aging

Hjernen undergår ændringer forbundet med aldring, ligesom resten af kroppen. Hukommelsestab er en af disse ændringer; men korttidshukommelsen er generelt ikke påvirket ved normal aldring. Normal aldring mere almindeligt påvirker langsigtede minderne om den seneste tid.

Sygdomme og tilstande

Kortsigtede hukommelsestab kan være forårsaget af en række problemer. Disse omfatter Alzheimers sygdom, slagtilfælde, depression, lavt blodsukker og hjernen traumer. Udbrud af kortsigtede hukommelsestab kan være et tegn på noget mere alvorligt og bør vurderes af en læge.

Narkotika

Ud over neurologiske tilstande, kan kortsigtede hukommelsestab være forårsaget af eksterne kilder. Disse omfatter hash, alkohol og nogle receptpligtig medicin. Denne type af kortsigtede hukommelsestab er normalt ikke permanent.

Behandling

Tilgængelighed og effekten af behandlinger for kortsigtede hukommelsestab afhænger af årsagen. Visse betingelser og narkotika kan lindres eller stoppet for at løse hukommelsestab; men andre betingelser, såsom Alzheimers sygdom og slagtilfælde, kan blive permanent.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com