Hvad gør triglycerider stigning?

09/17/2013 by admin

Triglycerider er en form for fedt findes i dit blod. Når du spiser, bliver din krop kalorier til energi. Uanset kalorier er tilovers er omdannet til triglycerider og lagres i dine fedtceller. Hormoner derefter slippe disse triglycerider for energi senere.

Selv om produktionen af triglycerider forekommer naturligt og er en vigtig del af god sundhed, kan højt niveau af triglycerider føre til åreforkalkning. Og der, til gengæld kan øge chancen for et slagtilfælde, hjertesygdomme eller et hjerteanfald. Du måske ikke engang klar over, din triglycerider er høj; generelt vil der være nogen symptomer. Men en blodprøve vil fortælle dig, hvad du behøver at vide.

Årsager

Der er mange grunde til, hvorfor dine triglycerid niveau kunne være forhøjet. Ikke overraskende i betragtning af hvordan triglycerider er produceret, er tager i alt for mange kalorier en af dem.

Andre faktorer kan omfatte sygdom (diabetes, hypothyroidism, nyresygdom og leversygdom alle har været kendt for at spille en rolle i høje triglyceridniveauer), medicin (herunder p-piller, vand piller, steroider og Beta-blokkere), familie historie og endda din alder. Jo ældre man bliver, jo højere bliver dit triglycerid niveau.

Kost og motion

Hvis du vil reducere dine triglycerid niveau, ville et sted at starte være en kost og motion program. Skære ned på kalorier, hvis du er overvægtig, begrænse din kolesterol indtagelse, spise mere frugt og grøntsager, engagere sig i fysisk aktivitet i mindst 30 minutter om dagen, fem dage om ugen, og indskrænke dit alkoholforbrug. (Selv en lille mængde af alkohol kan bringe en stor ændring i dine triglycerid niveau.)

Men stopper ikke der. Reducere dit forbrug af transfedtsyrer, som dem der findes i stegte fødevarer og kommercielle bagværk. (Hint: Hvis ikke du er sikker på, at en fødevare indeholder transfedtsyrer, scanne listen over ingredienser og kig efter sætningen "delvis hydrogenering.")

Desuden erstatte mættet fedt med umættede fedtstoffer. Mættet fedt kommer fra dyr og mejeriprodukter og visse tropiske olier, herunder palmeolie, palmekerneolie og kokosolie. Umættede fedtstoffer, på den anden side omfatter dem, der findes i olivenolie, rapsolie og majsolie.

Og skære ned på rødt kød som hamburgere til fordel for fisk højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Disse typer af fisk omfatter makrel, laks og nordatlantisk hvid tun.

Recepter

Hvis motion og en forbedret kost er ikke nok, kan din læge ordinere en eller flere medicin til at sænke kroppens produktion af triglycerider og fjerne triglycerider fra dit blod. Nogle af de medikamenter anvendes til behandling af kolesterol problemer--niacin og statiner, fibrater--ofte vil hjælpe lavere triglyceridniveauer, også.

Hvis du er på statiner, Husk at oplyse din læge om eventuelle bivirkninger, herunder muskelsmerter og gastrointestinale problemer såsom kvalme, diarré eller forstoppelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com