Hvad er årsagerne til udvidede binyrerne?

11/10/2013 by admin

Binyrerne er placeret øverst på hver af nyrerne, modtage deres forsyning af blod fra de adrenal arterier. Binyrerne hver har to strukturer, der er forbundet med det centrale nervesystem. Disse kirtler producerer hormoner, der er afgørende for kroppens funktioner, såsom sex og stress hormoner. Adrenal mangler ofte forårsage udvidelse af binyrerne og kan have en række forskellige kilder.

Addisons sygdom og udvidede binyrerne

Addisons sygdom, også kaldet adrenal insufficiens, er en af sygdomme i det endokrine system. Det opstår fordi binyrerne ikke kan producere nok cortisole eller aldosteron på grund af manglende enzymer. Dette ændrer hastigheden af kemiske reaktioner. Cortisol hjælper binyrer forbliver afbalanceret, men hvis cortisol ikke produceres tilstrækkeligt, udvidelse eller hævelse af kirtler kan forekomme.

Amyloidose og udvidede binyrerne

Amyloidose forekommer når knoglemarv celler, der producerer antistoffer er i stand til at bryde dem. Amyloidose er en sygdom, der ofte indebærer den renale system og påvirker sundheden for binyrerne. I amyloidose, er proteiner deponeret i organer og væv. Som de bygger op, forhindrer de normal funktion af forskellige dele af kroppen, forårsager binyrerne til at svulme eller bliver udvidet.

Kronisk infektion og udvidede binyrerne

Kroniske infektioner, bronkitis og lungebetændelse og andre infektioner, der kompromittere det respiratoriske system, kan forårsage binyrerne til at blive overanstrengt og trætte, som kan gøre dem forstørret eller hævede. Der er chance for langsigtede skader, hvis en infektion går ubehandlet.

Cushings sygdom og udvidede binyrerne

Cushings sygdom er en lidelse, der er forårsaget på grund af høje niveauer af kortisol i kroppen. Dette er en hormonel lidelse, som ofte vedrører personer med type 2 diabetes. I nogle tilfælde, kan Cushings forårsage noncancerous tumorer udvikle på væv af binyrerne.

Fæokromocytom

Fæokromocytom er en type af binyrerne kræft hvor en tumor udvikler sig i binyrerne, fordi unormale celler overproducere adrenalin og andre kemikalier. Tumor begynder normalt at vokse inde i binyrerne i medulla, forårsager binyrerne til at udvide i størrelse.

Polyendocrine syndrom

Der er to typer af syndromer, en forekommende hos børn og den anden i unge voksne, præget af underaktiv kirtler og langsom seksuelle udvikling. Men i type 1, patienter har også anæmi, Candida, aktiv hepatitis og sommetider hårtab. I den anden type, også kaldet Schmidts syndrom, findes diabetes og manglende hudpigmentering. Disse endokrine mangler indebærer ofte en mangel i sundhed af binyrerne.

Tuberkulose

Tuberkulose, også kaldet TB, er en infektion, der ødelægger en hele kirtlen, herunder cortex og medulla. TB er en bakterie, der normalt påvirker lungerne, men det kan også påvirke andre områder af kroppen. Destruktion af binyrerne fra tuberkulose, kan ikke fortrydes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com