Hjertemuskulaturen væv beskrivelse

11/21/2013 by admin

Hjertet har brug for et stærkt muskuløs lag for at kraftigt pumpe blod gennem hjertet til lungerne og kroppen. Hjertemusklen eller myokardiet, er sammensat af specifikke celler, der aktiverer hjertet til kraftigt kontrakt.

Hjertemuskulaturen celler

Hjertemuskulaturen celler findes kun i hjertet. Disse celler fungerer ufrivilligt og ikke kan kontrolleres bevidst.

Hjerte væv riller

Hjertemuskulaturen væv, når kiggede på mikroskopisk, er tværstribede eller stribet. Dette er forårsaget af arrangement af protein filamenter, der vekselvirker tillade bevægelse.

Meshlike byggeri

Hjertemuskulaturen celler forgrene sig og fletter med hinanden for at danne en slags maske, der er resistente over for at rive. Det er afgørende, da hjertemusklen skal modstå stort pres for at pumpe blod.

Indtrængere diske

Hjertemuskulaturen celler passer sammen tæt sammen med hinanden på sømme kaldet indtrængere diske. Denne stram pasform bistår med elektriske overledning nødvendige for hjertet til at fungere ordentligt.

Pacemaker celler

Der er nogle meget specialiserede hjertets muskelceller, pacemaker celler, som indlede hjerteslag. Hjerteslag derfor er genereret af sine egne muskler og er myogenic, der er fungerende i en ordnet, rytmisk mønster.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com