Vil en Under aktiv skjoldbruskkirtlen nogensinde helbrede?

11/14/2013 by admin

Hypothyroidism er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen i under aktiv. Kirtlen selv bliver betændt, dermed ødelægger dens celler og forstyrre produktion af hormoner. Det kan også skyldes en forkert behandling af hyperthyroidisme, hvor skjoldbruskkirtlen er over-aktiv. Efter Nih.gov, er der ingen kur, der vil behandle en under-aktive skjoldbruskkirtlen for livet. Men der er måder at hjælpe helbrede symptomerne på hypothyroidism, herunder receptpligtig medicin, en ordentlig kost, thyromine, blæretang og kirurgi.

Receptpligtig medicin

Den mest almindelige måde at hypothyroidism er behandlet er af receptpligtig medicin. Levothyroxin er den mest almindelige form for medicin, der er ordineret til at behandle en under-aktive skjoldbruskkirtlen. Receptpligtig medicin arbejde for at få thyreoideahormoner tilbage til normale niveauer. I nogle tilfælde kan sådanne medicin også producere bivirkninger såsom hjertebanken og angst.

Kost

En kost, der indeholder antioxidanter, jod og protein kan hjælpe skjoldbruskkirtlen producerer hormoner, der holder kroppen fungerer korrekt. Der er visse fødevarer, der kan gøre skjoldbruskkirtlen producerer for mange hormoner, og bør undgås, eller begrænset. Mælk, jordnødder, soja og broccoli er eksempler. Et højt forbrug af sojaprodukter kan påvirke skjoldbruskkirtlen funktion og kan også interferere med receptpligtig medicin. Soja kan forstyrre jod indtagelse.

Thyromine

Thyromine er en alternativ form for thyroid behandling. Det kommer i form af en pille, og er solgt i mange helsekostforretninger. Thyromine indeholder kvæg pulver, og nori, en slags tang, der hjælper skjoldbruskkirtlen til at producere hormoner, thyroxin (T3). Selv om thyromine hjælper en under-aktive skjoldbruskkirtlen til at producere hormoner kortsigtede, vil det ikke helbrede skjoldbruskkirtlen helt.

Blæretang

Blæretang er en type af tang, der indeholder høje niveauer af jod. Det er markedsført som en urt. Den mest populære form er i tinktur, som er et alkohol-ekstrakt. En 600 mg af blæretang tinktur kan tages op til tre gange om dagen. En person, der er diagnosticeret med hypothyroidisme bør tage blæretang under tilsyn af en læge kun. På grund af den høje niveauer af jod, kan overforbrug af blæretang forårsage hyperthyreoidisme. Blæretang vil ikke helt helbrede en under-aktive skjoldbruskkirtlen og bør ikke tages på lang sigt.

Kirurgi

I nogle tilfælde skjoldbruskkirtlen vil være kirurgisk fjernet, hvis de nævnte behandlinger ikke hjælpe. Kirurgi i sig selv vil ikke helbrede hypothyroidisme. I stedet vil hormon udskiftninger skal tages for varigheden af ens liv efter operationen, da skjoldbruskkirtlen vil ikke længere være i stand til at producere nogen på sin egen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com