Blodprop proces

01/04/2014 by admin

Blodprop proces

Koagulation eller blodpropper er en omstændelig proces, hvor blodet er omdannet fra en flydende til en gel. I gennemsnit er koageldannelse færdig inden for tre til seks minutter efter et blodkar er beskadiget. Faktorer, der stimulerer størkne er kendt som procoagulants mens faktorer, som hæmmer blodpropper er benævnt antikoagulanter. Den fine balance mellem procoagulants og antikoagulantia bestemmer, om koagulation vil forekomme. Antikoagulanter er medfødt til stede i blodet, men når et blodkar tårer mængden af procoagulants øger radikalt i det beskadigede område og koagulation begynder.

Der er to veje, der kan iværksætte de blodet til at størkne proces: den iboende pathway og den hurtige extrinsic pathway. Den iboende pathway er langsomme, komplekse og indviede fra stoffer inden for den beskadigede blodkar. Den hurtige extrinsic pathway aktiveres når blod er udsat for yderligere eksterne væv faktorer såsom tromboplastintid. Grundlæggende komponenter i begge veje er negativt ladede trombocyt membraner som trifluorophosphine, ionisk calcium, aktivering af en række procoagulants og fælles mellemliggende faktorer. Uanset hvilken vej er aktiveret, er det endelige resultat af både dannelsen af en kompleks stof kaldet prothrombin aktivator. Den indre og ydre veje er de langsomste trin blodets koagulation proces; Når prothrombin aktivator er produceret danne blodprop i 10-15 sekunder.

Den sidste fase af processen for blodpropper er den fælles vej. Denne sti omfatter trin af koagulation fra produktionen af prothrombin aktivator gennem dannelsen af fibrin. Der er to specifikke plasmaproteiner lavet af leveren kendt som prothrombin og fibrinogen. Begge proteiner findes normalt i deres inaktive form, indtil de er udløst af en specifik katalysator. Prothrombin aktivator fungerer som katalysator for omdannelsen af prothrombin til aktive enzymet thrombin. Thrombin, til gengæld katalyserer polymerisering af fibrinogen til fibrin.

Lange strenge af fibrin holde blodpladerne sammen i stedet for fartøj skade for at skabe den strukturelle ramme af blodprop. En tværbindingsmidler enzym kendt som fibrin stabiliserende faktor styrker og stabiliserer blodprop ved at binde disse fibrin indsatsområder meget tæt sammen. Plasma forvandler fra en væske i en gel i overværelse af fibrin og følgelig blod elementer er fanget som de forsøger at passere gennem den beskadigede karvæggen. Denne evne til at størkne mekanisme vil fortsætte indtil en blodprop har dannet og lukkede hullet i den beskadigede blodkar.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com