Stadier af renset vand

02/04/2014 by admin

Stadier af renset vand

Vandrensning er processen med at fjerne uønskede materialer fra vand til at gøre det sikkert til konsum. Alle kilder til drikkevand indeholder en form for forurening, og vandet skal opfylde specifikke sundhedsstandarder, før det kan forbruges. Forurenende stoffer omfatter parasitter, bakterier, kemikalier eller sediment. Kommunale vand-leverandører er afhængige af de samme grundlæggende procedurer for rensning af vand over hele landet. Nogle skridt kan hoppet afhængigt af den oprindelige kvalitet af vandet bliver behandlet.

Forbehandling

Den første fase af rensende vand er forbehandling. Inkluderet i dette trin er bevægelsen af vand fra kilden til et lagerområde, screening for at fjerne store snavs som trash og pinde, lagring af vandet for at give mulighed for nogle naturlige biologiske filtrering, forkonditionering af hårdt vand, eventuelt prechlorination at afskrækker væksten af organismer i rør og spildevandstanke, og justering af pH i vand for at forberede yderligere rensende trin.

Floccutation

Næste, flokkulering forbedrer klarheden i vandet ved at fjerne snavs og farve, når en agent er tilføjet til at danne en klæbrig substans kaldet "fnug". Denne fnug tiltrækker og fanger snavs, som derefter filtreres ud af vandet.

Bundfældning

Efter flokkulering går drikkevand gennem et skridt kaldet sedimentering. Vandet løber langsomt ind i en tank, så de flocculated partikler at bosætte sig op af vandet. Som partikler bilægge til bunden af tanken, en slam dannes der skal fjernes og behandles.

Filtrering

Efter bundfældning har fundet sted, går vandet gennem en filtrering proces til at fjerne enhver resterende fnug og suspenderede partikler. Filtrering hjælper med at afklare vandet og forberedelse til desinfektion. Filtrering kan opnås ved hurtig eller langsom sand filtrering, membranfiltrering, ultrafiltrering, ionbytning eller electrodeionization.

Desinfektion

Vandet er så desinficeres inden de kommer ind i distributionssystemet. Processen med desinfektion ødelægger mange patogener, såsom bakterier, vira og protozoer, som er skadelige, hvis de indtages. Det indebærer typisk brug af klor eller en klor derivat såsom Chloramin og klor. Ozon, UV-lys og brintoverilte kan også bruges.

Yderligere behandlinger

Efter at gå gennem processen med rensning, kan drikkevand også gennemgå en eller flere valgfrie behandlinger. Fluor er den mest udbredte supplerende vandbehandling. Det sker for at forhindre huller i tænderne. Vand conditioning kan også anvendes i områder af alt for hårdt vand. Plumbosolvency kan udføres for at forhindre vand i udvaskning bly fra de rør, der udøver den. Fjernelse af radium og fluor kan bruges til at fjerne overskydende mængder af disse elementer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com