Hvad er Valtrex?

01/29/2014 by admin

Hvad er Valtrex?

Valtrex er en recept anti-virale lægemiddel anvendes til behandling af infektioner forårsaget af visse herpes virus. Det findes i tabletter, der indeholder 500 mg og 1000 mg af valacyclovir. Valacyclovir er generelt veltolereret og meget effektiv til visse virusinfektioner hvis brugt snart symptomerne opstår. Selvom Valtrex ikke er en kur for enhver sygdom, kan det mindske sværhedsgraden af symptomer og forhindre gentagelser.

Funktion

Valtrex er FDA godkendt til behandling af herpes zoster (helvedesild), genital herpes og kolde sår forårsaget af herpesvirus. I helvedesild reducerer det sværhedsgraden og varigheden af symptomerne. Når det bruges til genital herpes, Valtrex kan i høj grad mindske risikoen for gentagne udbrud og kan hjælpe med at forhindre, at sygdommen overføres til en seksuel partner. Valtrex kan også forhindre forkølelsessår vises hvis taget så snart prodromale symptomer er til stede.

Tidsramme

Dosering tidsplan og behandlingsforløb varierer afhængigt af den betingelse, at blive behandlet. Det kan tages med fødevarer eller på tom mave. For helvedesild, er Valtrex normalt taget tre gange dagligt i syv dage. Det er mest effektivt, når behandlingen er startet inden for 48 timer efter Helvedesild udslæt vises. I tilfælde af aktive genital herpes tages Valtrex to gange dagligt i tre til ti dage, afhængigt af sværhedsgraden af udbruddet. Det er også ordineret til at forhindre gentagelser, i hvilket tilfælde det tages en gang om dagen på ubestemt tid. Når det bruges til at behandle forkølelsessår, taget medicinen, straks når de første symptomer vises--normalt brænde, prikken eller kløe på læberne-- og igen 12 timer senere.

Overvejelser

Valtrex bør ikke tages af mennesker, der har avanceret HIV sygdom eller transplantation modtagere, der skal tage immunsuppressiva. Mennesker med nyre problemer er normalt ordineres en lavere dosis for at forhindre toksicitet. Valtrex synes ikke at medføre føtal skade, når taget under graviditet, men spørg din læge til råds, hvis du bliver gravid mens du tager denne medicin. Selvom Valtrex reducerer risikoen for overførsel af genital herpes til en seksuel partner, er det ikke bevis og kondomer bør anvendes til yderligere at reducere risikoen for overførsel.

Effekter

Som mediciner, kan Valtrex have virkninger end dem, lægemidlet er taget til. De fleste mennesker tager Valtrex ikke oplever bivirkninger, og dem, der gør som regel ikke nødvendigt at stoppe med at tage stoffet. De mest almindelige bivirkninger opleves er kvalme og hovedpine. Sjældent, kan Valtrex forårsage opkastning, svimmelhed, mavesmerter, forstoppelse, tab af appetit, eller svaghed.

Advarsel

Livstruende hændelser indtruffet i folk tager Valtrex, der har betydeligt nedsat immunforsvar. Disse reaktioner er rapporteret hos patienter med fremskreden HIV sygdom og transplanterede tager narkotika at forhindre væv afvisning. I et par tilfælde, er død opstået som følge af tager Valtrex under disse omstændigheder. Valtrex kan medføre nyreproblemer, hvis patienten tager det bliver dehydreret; Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand mens du tager denne medicin. Utilsigtet overdosis kan forårsage nyresvigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com