Graviditet & leddegigt

02/27/2010 by admin

Leddegigt (RA) er en smertefuld sygdom, der påvirker immunsystemet og oftest forårsager skader på leddene i kroppen. RA er tre gange hyppigere hos kvinder end mænd og synes at have en sammenhæng til graviditet.

Under graviditet

Medikamenter tages for reumatoid arthritis kan være skadeligt for fosteret og skal drøftes med en læge.

Overvejelser

Cirka 70 procent af kvinderne med leddegigt vil se deres symptomer, gå i remission fra starten af deres andet trimester indtil omkring seks uger efter levering.

Post Partum

I den tid efter graviditet (fra seks måneder til et år), kan RA symptomer være mere alvorlige end normalt. Ifølge Arthritis Foundation er det heller ikke usædvanligt for en kvinde at være først diagnosticeret med reumatoid arthritis i denne post partum periode.

Teori

To undersøgelser offentliggjort i "Gigt Rheumatology" (juni 1999 og September 2008) bekræftede forbindelsen mellem graviditet og RA, citerer forbindelsen mellem graviditet og ændringer i immunsystemet.

Korrelation

Ændringer i reumatoid arthritis anlagt den ved graviditet sætte spørgsmålstegn sammenhængen mellem sygdom og køn. Det kan forklare, hvorfor så mange flere kvinder end mænd har det.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com