Teorier om identitet krise

02/14/2010 by admin

Begrebet "identitetskrise" var opfindelsen af Eric Erickson, en tysk psykoanalytiker, der anses for denne type begivenhed en af de mest betydningsfulde personer, konflikter kan står over for i deres udvikling. Erikson beskrevet en identitet krise som en periode med udforskning af forskellige perspektiver og måder at anskue dig selv, sammen med en periode af intens analyse.

Ungdomsårene

Eric Erikson beskrevet otte stadier af menneskets udvikling, herunder en identitetskrise versus rolle forvirring for unge i aldersgruppen 9 - 18-årige. Identitet versus rolle forvirring opstår som følge af forvirring på grund af roller tvunget på identitet krise syge, fører til tvivl om deres identitet. Invidvidual forsøger at finde ud af, hvordan han ser ud til andre og som et resultat har svært ved at foretage valg og beslutninger.

At finde sig selv

I denne periode af et barns liv gør hun en ekstrem indsats at finde sig selv, Erikson vedligeholdes. Hun forsøger at finde ud af sine synspunkter, overbevisninger og roller. Hvis hun gør disse bestemmelser med succes i perioden, identitetskrise, afslutter hun med held adolescent staten på omkring en alder af 18. Hvis ikke, hun vil fortsætte i unge fase.

Omvæltning

John Marcia, en canadisk udvikling psykolog og engangs professor i psykologi ved Simon Fraser University, hævdede, at en teenager identitetskrise er et tidspunkt hvor han undersøger sit valg og værdier og revurdere dem. Ifølge Marcia er denne type krise en tid med omvæltninger, når enkelt funderer og re undersøger gamle valg og værdier, og resultatet heraf fører enkelt til at forpligte sig til visse værdier eller roller.

Marcia diskuterer identificere diffusion--den tid, når unge ikke ved, at han kan træffe et valg, eller har endnu til at forsøge at forpligte sig til et valg eller værdi; i anden fase, identificere afskærmning, unge er villig til at gøre kommer valg og forpligte sig til mål og værdier, men endnu ikke har oplevet en identitetskrise. Barnet er stadig der opfylder forventningerne hos andre, herunder hans forældre og jævnaldrende, og har endnu til at undersøge andre muligheder. I den tredje fase, identitet moratorium, unge stadig er i krise, ønsker at træffe valg og forsøger at udforske dem men kan ikke forpligte. I den fjerde og sidste fase, identitet præstation, unge er gået gennem krisen og har forpligtet sig til en følelse af identitet.

Kvinder

Ruthellen Josselson identitet teori om kvinder diskuterer grund kvinder støder identificere kriser. Josselson brugt marcias fire identitet grupper og anvendt dem til hendes undersøgelse af kvinder, anføre grupperne som afskærmning/dørvogtere, identitet læsefærdighed/sti beslutningstagere, moratorier/søgere og identitet diffusion/drifters. Ifølge Josselson passer alle kvinder ind i et af disse fire kategorier efter deres engagement af identitet og enten har eller ikke har oplevet en krise.

Disse kvinder i gruppen afskærmning ikke havde oplevet en krise men havde forpligtet sig til en identitet. Denne gruppe havde internaliseret forældrenes værdier og dermed holdt de samme idealer, de havde som børn. Dem i gruppen identitet achiever havde oplevet kriser og forpligtet til deres identiteter, udforskes muligheder og indset de kunne træffe deres egne beslutninger, fordi de havde myndighed til at gøre dette. Moratoriet kvinder havde været gennem krisen, men stadig havde svært ved at forpligte sig til en identitet; Selvom de indså, at de havde valg, havde de bliver overvældet af valg. Identificere diffusorer havde ikke gået igennem en krise og også ikke havde begået en identitet; disse kvinder blev dem, der ventede en hel levetid for livet at ske for dem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com