2 fakta om farerne ved tobak

10/12/2016 by admin

2 fakta om farerne ved tobak

Tobak er en planteprodukt. Det blev brugt i Amerika af indfødte primært som en entheogen (et psykoaktivt stof anvendes oftest i religiøse ceremonier og sådan). Europæiske bosættere blev introduceret til rygning og populariseret det som en rekreativ vane. Tobak indeholder stærkt vanedannende stoffer og har vist sig at medføre mange sundhedsmæssige risici. Disse faktorer kombinere til at bidrage til over $96 milliarder i tobak-relaterede sundhedsudgifterne i USA alene, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse.

Kræft

Kræft er den mest kendte af de sundhedsmæssige risici forbundet med tobak. Fordi tobak er mest almindeligt anvendt i form af cigaretter eller tygge, er lungekræft og kræft i mund og svælg mest almindelige. Det har vist sig at selv dem, der ikke bruger tobaksvarer kan blive påvirket af secondhand indånding.

Hjerte-kar-sygdom

Rygning tobaksprodukter er en af de største risikofaktorer for hjertesygdom. Nogle undersøgelser viser, at rygning-forårsaget hjertesygdom fører til flere dødsfald end rygning-relaterede lungekræft. Det kardiovaskulære system er skadet af kemikalier i cigaretrøg. Nikotin medfører stigninger i blodtryk, puls og koronar blodgennemstrømning.

Lungesygdom

Udover lungekræft, kan yderligere lungesystemet sygdomme og svagheder skyldes tobaksrygning. Emfysem og kronisk bronkitis er udbredt blandt rygere. Astma, og influenza kan være forårsaget eller forværret ved brug af tobak eller secondhand eksponering.

Indirekte virkninger af rygning

Yderligere sundhedsproblemer og sociale spørgsmål kan opstå fra brug af tobak. Rygning kan være en faktor i psoriasis, Crohns sygdom og hudkræft. Socialt, kan rygning føre til dårlig ånde, en generel ubehagelig lugt til ens person og tøj, og gulfarvning af tænder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com