Iskæmisk Colitis årsager

02/15/2010 by admin

Iskæmisk Colitis årsager

Iskæmisk Colitis

Iskæmisk colitis er karakteriseret som betændelse i tyktarmen, oftest forårsaget af et problem med blodtilførslen til orglet. Selvom betingelsen kan hjemsøge enhver del af tyktarmen, er det normalt i venstre side, der er berørt. Hvis de ikke behandles ordentligt, kan iskæmisk colitis forårsage permanente skader på tyktarmen. Det mest almindelige symptom på iskæmisk colitis er mavesmerter, men blodig diarré og opkastning er fælles samt. I de fleste tilfælde symptomer på iskæmisk colitis kan løse på egen hånd, men i nogle tilfælde skal du medicinsk behandling til at løse betingelsen. Hvis din iskæmisk colitis vises pludselig, det mest sandsynligt, at blodprop er årsag blokering af blodgennemstrømningen. For dem med kronisk iskæmisk colitis, er det normalt forårsaget af fede indskud, der har bygget op i blodkarrene, der bringer blod til tyktarmen.

Andre almindelige årsager

Årsager til iskæmisk colitis er ikke begrænset til blodpropper eller fede indskud. Mennesker med vaskulitis, en tilstand, hvor blodkarrene blive betændte, kan også opleve problemer med blodtilførslen. Hvis du har en Brok, kan fremspringende orglet hindre vener og arterier forbundet til tyktarmen. Mennesker med diabetes er også risiko for iskæmisk colitis siden ophobning af glukose niveauet i blodet som reducere flow. Mennesker med hypercoagulable stat lider af blod, som blodpropper alt for let og kan også udvikle iskæmisk colitis. Iskæmisk colitis kan også være et tegn på en mere alvorlig tilstand, såsom tyktarmskræft. Det er vigtigt, at du konsultere din læge at finde årsagen til din iskæmisk colitis.

Sjældne årsager

I nogle tilfælde kan medicin være årsag til iskæmisk colitis. Visse lægemidler som smertestillende medicin, blodtryk piller, østrogen udskiftning, Sudafed, migræne piller og anti psykotiske medicin kan forårsage betingelsen. FDA har specielt mærket stof Lotronex, anvendes af kvinder for irritabel tyktarm, som en risiko for at udvikle iskæmisk colitis. Også, hvis du har for nylig haft abdominal kirurgi eller havde en bakteriel eller parasitære infektion, nogen af disse ting kan udløse et tilfælde af ischmeic colitis.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com