Hvad psykiske problemer er forbundet med skjoldbruskkirtlen?

04/24/2014 by admin

Skjoldbruskkirtlen mangel er forbundet med kognitiv og følelsesmæssig ustabilitet.Hyperthyreoidisme (overaktiv skjoldbruskkirtel) og hypothyroidism (underaktiv skjoldbruskkirtel) er de to mest almindelige typer af lidelse i skjoldbruskkirtlen, og de kan have lignende symptomer til psykisk sygdom. Med udsigt over skjoldbruskkirtlen mangel kan være farligt. De tests til rådighed i dag er relativt enkel og med effektiv behandling kroppens reaktion er generelt positiv. Mange patienter genvinde deres vitalitet og mental sundhed.

Hvordan fungerer et sundt skjoldbruskkirtlen?

Skjoldbruskkirtlen er placeret i bunden af halsen og producerer hormoner, der regulerer grundlæggende metaboliske sats---den hastighed, hvormed vores kroppe brænde mad til energi. Skjoldbruskkirtlen er reguleret af hypothalamus, placeret i bunden af hjernen, via hypofysen. Signaler fra hypothalamus gøre hypofysen sende thyreoidea - stimulerende hormon (TSH) ind i blodbanen. Dette hormon er skjoldbruskkirtlen release af thyroxin (T4), der er delvist ændret til triiodothyronin (T3). En feedback-mekanisme tillader hypothalamus at etablere når niveauer af T4 og T3 er lav og stimulere hypofysen til at levere mere TSH.

Hvad er hyperthyreoidisme

Hyperthyreoidisme udvikler sig, når en overaktiv skjoldbruskkirtel producere for meget thyroxin hormon. Almindelige årsager kan være en betændelse i skjoldbruskkirtlen, Graves' sygdom og hyper funktion som toksisk adenom, giftig multi nodulær struma eller Plummers sygdom. Hyperthyroidisme kan drastisk fremskynde kroppens stofskifte, forårsager pludselige vægttab, en hurtig eller uregelmæssig hjerterytme, og svedtendens.

Hyperthyreoidisme påvirker Mental sundhed

Mennesker, der lider af en overaktiv skjoldbruskkirtel kan føle angst og spænding, paranoia-lignende frygt, utålmodighed og irritabilitet, distractible overdreven aktivitet, overdrevne følsomhed for støj, sorg, undertiden fører til depression og problemer med søvn og appetit. I svære tilfælde vises patienter skizofrene, mister kontakt med virkeligheden og bliver ellevild eller hallucineret.

Hvad er hypothyroidisme

Hypothyroidism opstår, når skjoldbruskkirtlen ikke fuldt ud besvarer TSH, så niveauer af T3 og T4 forblive lavt, mens TSH hober sig op i blodet. Den mest almindelige årsag til dette sker er en autoimmun sygdom (Hashimotos thyreoiditis) men det kan også udløses af en infektion, kræft eller behandling af en overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyreoidisme) med kirurgi. Stråling og medicin er andre årsager. Det kan identificeres ved et usædvanligt højt niveau af TSH og lave usædvanligt niveauer af thyreoideahormoner.

Hypothyroidisme påvirker Mental sundhed

En underaktiv skjoldbruskkirtlen kan føre til gradvise tab af interesse og initiativ, bremset mentale processer, dårlig korttidshukommelse, nedsat livlighed, generelle intellektuelle forringelse, depression og paranoide opførsel. Hvis en person med en underaktiv skjoldbruskkirtlen ikke får ordentlig behandling, hun kan udvikle demens og der kan være permanent skadelige virkninger på hendes hjerne.

Diagnose vanskeligheder

Diagnosticering af problemer med skjoldbruskkirtlen kan være komplekse, fordi mange skjoldbruskkirtlen symptomer ligner dem af andre sygdomme. Hypothyroidisme, især, ofte udvikler men forbliver skjult over længere tid. Der har været tilfælde af patienter fejlagtigt diagnosticeres, indlagt og behandlet uden held for psykose. Korrekt behandling kan vende disse symptomer og hvis følelsesmæssige vanskeligheder hængende de normalt er forårsaget af andre faktorer relateret til skjoldbruskkirtlen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com