Hvad sker der, når du mister kontrollen over din blære?

06/01/2014 by admin

Tab af blærekontrol kan være pinligt på bedste; i værste fald kan det signal alvorlige sundhedsproblemer. Der er mange årsager til inkontinens, hvoraf nogle omfatter graviditet, alder, stress, visse medikamenter og overaktiv blære.

Struktur

Blæren, som er placeret i bækken, er hovedsagelig en ballon, designet til at akkumulere flydende affaldsprodukter, der behandles af dine nyrer. Når blæren er fuld, nerver sender et signal til din hjerne og du får trang til at tisse. Din bækkenbund holde din blære på plads. Når du urinere, lukkemuskel og bækkenbund i bunden af din blære slappe af og urin er passeret gennem et rør kaldet urinrøret.

Svage muskler

Urin lækage er når du drible ud en lille smule af urin, når griner, hoste eller nysen og skyldes en svaghed i bækken musklerne, der hjælpe med at holde din urinrøret lukket. Undertiden kaldes "stress-inkontinens", er ikke stress direkte relateret til følelsesmæssig stress; snarere, det sker når musklerne holder din blære lukket ikke klarer deres job godt. Endda nogle sports atleter kan drible lidt under anstrengende sportsbegivenheder. De muskler, der holder din urinrøret og sphincters lukket bliver for svagt til tilstrækkeligt lave den opgave, som tillader blære til at hænge lidt, stretching sphincter, der holder urinrøret lukket. Dette kan være forårsaget af graviditet, bliver ældre og muskelskader fra kirurgi.

Nerveskader

Når blæren er fuld, sender nerver signaler til din hjerne, at det er tid til at tisse. Hvis nerverne ikke kommunikerer effektivt, kan du finde nogle lækage opstår. I nogle tilfælde er nerverne ude af stand til at bære budskabet til din hjerne at din blæren er fuld, og som med en overfyldt vand ballon, dette kan medføre spontan vandladning. Ifølge den nationale nyre og urologiske sygdomme Information Clearinghouse, kan nerveskader komme fra en række kilder, herunder diabetes, Parkinson's syndrom, slagtilfælde eller operationer på din nederste del af ryggen eller bækken. Nogle gange, kan stråling som du ville få fra kemoterapi beskadige nerver i blæren.

Lægemidler, diuretika og alkohol

Blæren er en muskel, der arbejder sammen med din bækkenbund og lukkemusklen, der holder blæren lukket. Visse medikamenter som beroligende midler eller muskel relaxers kan forårsage lækage--den medicin, der er afslappende dine rygmuskler eller beroligende nerverne ikke diskriminere. Enhver medicin, der beroliger og afspænder, såsom benzodiazepiner og sove medicin, nogle narkotika og anti-angst medicin, kan påvirke din blærekontrol. Alkohol kan påvirke dine muskler på samme måde som beroligende midler. Vanddrivende medicin og koffein forårsage mere væske fra dine celler til for meget din blære, som kan lække.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com