Problemer med Saccharin sødestof

10/11/2013 by admin

Saccharin, den kunstige sødestof anvendes i fanen kost soda og søde 'n' lav, har været i brug længere end nogen andre sukker erstatning. Lang historie bør være en trøst, at i dette tilfælde, et kig på saccharin's historie kan være forstyrrende i stedet. Fra begyndelsen, er saccharin blevet beskyldt for at forårsage sundhedsmæssige problemer.

Historie

Sakkarin blev først oprettet i 1878 på Johns Hopkins University. Constantin Fahlberg arbejdede på kultjære derivater, men i stedet fandt han havde produceret et stof 300 gange sødere end naturligt sukker. Han ansøgt om et patent i 1884.

USDA første løb tests på saccharin i 1907. I 1911 Food Inspection beslutning erklæret saccharin skadelige, men i 1912 de vendt denne udtalelse. Fra dengang til i dag, har regeringen syntes ude af stand til at afgøre, hvorvidt saccharin er farlige.

Funktion

Saccharin bruges som erstatning for sukker i kost produkter. Det opfylder dieters' trang til søde produkter uden de tomme kalorier, selvom mange klager over, det har en bitter eftersmag.

Saccharin var på højden af sin popularitet i i 1960 ' erne og 70 ' erne, da det var tilgængelige kun kunstigt sødemiddel, og så blev brugt i mange diætprodukter. Andre sødestoffer uden den bitre eftersmag er i dag mere i mode. Saccharin er hovedsagelig anvendes i kombination med andre sødestoffer som aspartam i drikkevarer på springvand, hvor dens mere stabil holdbarhed er en fordel. Det bruges også i søde 'n' lav.

Teorier/spekulation

Lige siden saccharin blev ledige, har der været teorier at det var skadeligt for menneskers sundhed. Det blev forbudt i 1911, men udbruddet af første verdenskrig, og efterfølgende sukker mangel, førte til en ophævelse af forbuddet.

I 1960 ' erne teorier om saccharin's skadelige virkninger afgjort på kræft, og en række eksperimenter blev udført. Højden af saccharin panik kom i 1977, efter et eksperiment fodring af store doser af saccharin rotter førte til blærekræft i rotter. FDA har udarbejdet et forslag om at forbyde saccharin, men det gået aldrig. Canada ban produktet.

Misforståelser

Mange mennesker tror, saccharin har vist sig for at forårsage kræft. Det er ikke sandt. Mængden af saccharin fodret til rotter i den berømte eksperiment var så stort, det vil aldrig blive gentaget ved normal brug af produktet. Det er også muligt der var forurening i sprøjter bruges til at administrere saccharin. Yderligere, i de senere år, var en af typerne af rotter anvendes i forsøget vist at udvikle kræft på egen hånd.

FDA fjernet deres forslag om at forbyde saccharin i 1991, og den amerikanske kongres tilbageføres den lov, der kræver sundhed advarselsmærkater på saccharin i 2000.

Advarsel

Det er svært at vide hvad sandheden er om saccharin's fare. Det er i øjeblikket erklæret sikker, men dens ternet fortiden kan gøre det vanskeligt at stole på denne erklæring. Med så mange andre sødestoffer på markedet nu, vil de fleste mennesker sandsynligvis føle bedre at vælge en anden indstilling.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com