Fødevarer højt tyktflydende fiberindhold

10/15/2013 by admin

Hurtigt tempo af dagens samfund kan gøre det svært at finde tid eller energi til at sidde ned til en sund, hjemmelavet måltid. Og når du har udviklet en smag for fastfood og andre sukkerholdige, fedtholdige lækkerier kan det også være svært at sætte pris på den sunde, sunde godhed af naturlige, uforarbejdede fødevarer. Resultatet er en moderne kost, der er meget lav i kostfibre. Der findes to typer kostfibre: Uopløselige fibre og tyktflydende eller "vandopløseligt" fiber. Tyktflydende fiber er meget vigtigt, fordi det kan hjælpe med at kontrollere kolesterolniveauer samt holde dit fordøjelsessystem, kørende.

Fiber

Der er bemærkelsesværdige forskelle mellem tyktflydende fibre og Uopløselige fibre. Begge typer af fiber er ufordøjelig. De passere lige gennem din fordøjelseskanalen, at holde tingene kørende samtidig også fejer overskydende affald og bakterier fra tarmen. Uopløselige fibre forbliver intakt, da det går gennem dit fordøjelsessystem, mens tyktflydende (opløselige) fibre danner en gel når blandet med væske i din fordøjelseskanalen.

Fødevarer

Der er flere valgmuligheder, når man ser for fødevarer, der er høj i tyktflydende fiber. Nogle af de højeste rangerende er kidneybønner og andre tørrede bønner og fuldkorn havre og hele korn havreprodukter såsom Cheerios, vanilie og brød lavet med fuldkorns HAVREMEL. Også ranking højt er nødder, byg, hørfrø, æbler, appelsiner, ferskner, pærer, svesker, figner, artiskokker, broccoli, rosenkål, gulerødder, spinat og ærter.

Fordele

Tyktflydende fiber har fået en masse omtale for sin evne til at sænke kolesteroltallet. Ernæringseksperter ved Northwestern University siger, "en betydelig mængde af videnskabelige data understøtter forholdet mellem tyktflydende fiber og nedsat intestinal absorption af kolesterol. Daglige indtagelse af mere end 3 gram opløselige fibre (og samlede fiber indtagelse af mere end 25 gram) kan resultere i en beskeden reduktion af kolesterol i blodet."

Tyktflydende fiber samt Uopløselige fibre har også vist sig at forhindre andre gastrointestinale sygdomme og kroniske sygdomme som brystkræft, diverticulitis, forstoppelse, hæmorider og tyktarmskræft.

Integration

Du kan begynde at tilføje tyktflydende fiber til din kost ved at spise korn, der er lavet med fuldkorn havre (havregryn og Cheerios). Du kan også gøre det et mål at koge med flere grøntsager. Hvis du nogle gange spiser alt på din plade og bare stirrer på dine grøntsager, kan det hjælpe for at gøre hovedret retter, der omfatter grøntsager høj i tyktflydende fiber, som grønne bønner gryderet.

Ekspert indsigt

Gloria Tsang af Healthcastle.com siger dette om fiber: "ikke bekymre dig om at vælge en bestemt type af fiber. Mange fødevarer som havregryn, havreklid, psyllium skallerne og hørfrø er rig på både uopløselige og opløselige fiber." Så spiser nok fiber er vigtigere end at bekymre sig om hvilken type af fiber du får. Hvis din kost indeholder de daglige anbefalede portioner af frugt, grøntsager og fuldkorn, vil du ikke nødt til at bekymre sig om ikke at få nok fiber.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com