Etiske spørgsmål i psykiatrisk sygepleje

02/06/2013 by admin

Etiske spørgsmål i psykiatrisk sygepleje

Den amerikanske sygepleje Association etiske kodeks siger, et etisk sygeplejerske "praksis med medfølelse og respekt for den iboende værdighed og værd, og unikke i ethvert individ, ubegrænset af overvejelser af social eller økonomisk status, personlige egenskaber eller arten af sundhedsproblemer" arbejder med psykisk syge, selvmord eller seksuelt konfliktfyldt patienter, psykiatriske sygeplejersker står over for en række etiske spørgsmål.

Opgaver

Queens University of North Carolina siger psykiatriske sygeplejersker skal guide sig ved flere principper:

Personer ret til at beslutte deres egen skæbne.

En sygeplejerske pligt at fremme velfærden for andre.

Forpligtelse til at undgå at skade andre.

At behandle alle patienter lige og retfærdigt.

Taler sandheden.

Selvmord

Når patienter ønsker at begå selvmord, kolliderer troen på enkeltes ret til at kontrollere deres egne liv med den overbevisning, at selvmord ikke er et rationelt valg. "Psykiatriske og Mental sundhed sygepleje" udgør eksempler på selvmord situationer — en terminal cancer patient i enorm smerte, en 33-årig kvinde med ingen job, penge eller hjem — og spørger sygeplejersker til at beslutte, hvis patienternes beslutninger bør respekteres.

Reparative terapi

Behandlinger til at slå homoseksuelle lige er kendt som reparative terapi. Journal af børne- og Ungdomspsykiatrisk psykiatrisk sygepleje siger den psykiatriske profession anser sådanne behandlinger skadelige for patienter og for sygeplejersker til at deltage, selv med nogen, der ønsker behandling, ville være et alvorligt brud på etiske regler.

At nægte behandling

Queens University siger sygeplejersker skal respektere patienter ret til at afvise medicin. Patienter har også ret til at vælge den mindst restriktive alternativ behandling-for eksempel, ambulant behandling frem for at blive institutionaliseret. Det er en ret, selv om en sygeplejerske mener mere restriktive alternativer ville fungere bedre.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com