Økonomiske spørgsmål i Health Care systemer

03/15/2013 by admin

Økonomiske spørgsmål i Health Care systemer

Nogle af de vanskeligste spørgsmål i sundhedsvæsenet indebærer ikke lægebehandling selv, men økonomiske problemer. Ressourcer af sundhedssystemerne, som læger og hospitaler, er begrænset af naturens, placere spørgsmålet i realm af økonomi, der beskæftiger sig med fordelingen af begrænsede ressourcer. Spørgsmål i moderne reform af sundhedssystemet, som universel dækning, stigende udgifter til medicinske og regeringen versus markedsbaseret er finansiering, eksempler på de økonomiske spørgsmål.

Universel dækning

Princippet om at give sygesikring for alle individer i et samfund har været et af de centrale spørgsmål omkring reform af sundhedssystemet i USA. Historisk set har USA været det eneste industrialiserede nation, der ikke giver et system af universel sygeforsikring. De fleste nationer, der giver universel dækning gør det gennem en enkelt indbetaler system, hvor regeringen dækker alle beboere og betaler alle medicinske krav. I andre nationer, regeringen ikke kun finansierer sundhed dækning, men ejer plejeinstitutioner og beskæftiger læger og andre udbydere. Storbritanniens National Health Service er et eksempel på et sådant system henvist til af nogle som "socialiseres" medicin. Det amerikanske sundhedssystem, er derimod en slags kludetæppe af flere private forsikringsselskaber og nogle private programmer, f.eks Medicare. Dette system har forladt millioner af amerikanere uden sygeforsikring. Politolog Michael D. Reagan, i sin 1999 bog, døbt U.S. sundhedspleje "utilsigtet systemet."

Finansiering af sundhedspleje

En beslægtet økonomiske spørgsmål drejer sig om hvordan til at finansiere et sundhedssystem, der dækker alle eller de fleste, mennesker. De fleste lande har opnået dette gennem en statsfinansieret enkelt indbetaler system, noget USA har modsat sig, selv om Medicare system for ældre fungerer som sådan et system. De fleste amerikanere med sundhedspleje dækning får det gennem deres arbejdsgivere, der betaler en del af præmierne. Mange arbejdsgivere giver imidlertid ikke sundhedspleje dækning. En statsfinansieret system, såsom en enkelt indbetaler, kan kræve højere afgifter på enkeltpersoner og virksomheder. Hvis regeringen ikke rejser tilstrækkelige indtægter til at finansiere et sundhedssystem, kan lavere kvalitet pleje eller endda rationering af sundhedsydelser resultere.

Stigende omkostninger

De fleste mennesker ønsker alle den lægebehandling, de har brug for et godt helbred, fra de bedste leverandører, til den laveste pris. Økonomi, genkender imidlertid en trade-off mellem kvaliteten af pleje og omkostninger. Videnskabelige og teknologiske fremskridt i medicin har resulteret i større medicinsk viden, nye medikamenter, forbedret teknologi og mere avancerede procedurer--alle hvilke omkostninger penge. Stigende udgifter til medicinske føre til højere sundhed forsikringspræmier. For et system domineret af privat forsikring, som USA, udgør stigende medicinske omkostninger en tung byrde for virksomheder, der leverer sygesikringen som en medarbejder fordel. Statsfinansieret systemer skal håndtere stigende lægeudgifter, samt, men regeringen har større indflydelse, som den eneste indbetaleren af medicinske krav, til at forhandle priser for lægelige ydelser og receptpligtig medicin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com