Hvad er behandlingerne af galdegang kræft?

04/25/2010 by admin

Galden kanalen er en del af mave-sporet. Det er lille, tynd slange, der er mellem fire og fem inches lang. Galden kanalen forbinder tyndtarmen og leveren, og galde (en væske i kroppen producerer for at støtte i fordøjelsen) flytter fra leveren og galdeblæren gennem galdegang, til tyndtarmen. Der er tre hovedtyper af galdegang kræft: intrahepatisk, som refererer til kræft, der udvikler sig i små grene af galdegang, som strækker sig ind i leveren; hilar, som udvikler sig i kanalerne, der findes lige udenfor leveren; og distale galdegang kræft, der udvikler tæt på tyndtarmen.

Behandling

Behandling af galdegang kræft afhænger iscenesættelse af kræft, placeringen af tumor omfanget af spredningen, og patienter generelle sundhed. Behandlingsmuligheder omfatter kirurgi, stråling, kemoterapi og palliativ behandling (smerte/symptom management).

Kirurgi

Der er to hovedtyper af kirurgi udføres for galdegang kræft. Den passende kirurgi kan være udformet enten at helbrede kræft, eller til at administrere og lindre symptomer forbundet med kræft. Den relevante kirurgiske procedure afhænger af, om kræften har spredt. Kirurgi designet til at helbrede galdegang kræft skal udføres, når medicinske tests viser kræften er lille nok og/eller lokaliseret nok til at blive helt fjernet ved operation. Fordi galdegang kræft er ofte ikke diagnosticeret indtil det er forholdsvis avanceret, er ofte det ikke muligt at fjerne alle kræft med kirurgi. Hvis det ikke er muligt at fjerne og helbrede kræft, kan palliativ kirurgi udføres for at minimere symptomer forbundet med kræft. Genrejsningsprocessen fra galdegang kirurgi er langsom og omfattende, så patienterne bør nøje overveje, om de ønsker at blive opereret, hvis operationen er usandsynligt, at helbrede kræft.

Stråling

Strålebehandling gives efter kurativ kirurgi kaldes adjuverende behandling, og er designet til at dræbe enhver resterende cancerceller. Stråling er ofte kombineret med en specifik kemoterapi narkotika, kaldet 5-flourouracil, som hjælper stråling til at dræbe kræftceller.

I nogle tilfælde er stråling faktisk administreres under operationen. Denne procedure, kaldet intraoperativ strålebehandling, anbefales for nogle patienter med kræft i galdegang, fordi lægen er i stand til at administrere stråling direkte til galdegang ved at flytte raske organer ud af vejen. I 2009, denne procedure er eksperimentel og er ikke tilgængelig på alle kræft behandling centre.

For visse patienter administreres af stråling inden operationen. Dette kaldes neoadjuverende behandling, og det er designet til at gøre kræftformer lille nok til at kunne fjernes ved operation.

Kemoterapi

Kemoterapi kan anvendes i forbindelse med stråling og/eller kirurgi til at dræbe kræftceller, eller det kan bruges til at bremse spredningen af kræft. De kemoterapi, som anvendes i behandling af galdegang kræft omfatter 5-fluorouracil, capecitabine, cisplatin, doxorubicin, Gemcitabin og mitomycin C. Disse fem medicin kan gives i forskellige kombinationer, afhængigt af behovene hos patienten og hvor effektivt medicinen er til at dræbe kræftceller.

Palliativ behandling

Palliativ behandling er designet til at håndtere smerter, lindre symptomer og forbedre livskvaliteten. Det er ikke designet til at helbrede kræft, men snarere at gøre fremskreden kræft mere tålelig. Der findes flere forskellige typer af palliativ pleje til patienter med fremskreden galdegang kræft. En galde stent (lille rør) kan indsættes i en galdegang, der er blokeret af kræft, for at mindske risikoen for infektion eller galdeblæren betændelse og lette fordøjelsen. En galde bypass er en anden procedure wthat hjælper kroppen med at få galde til tyndtarmen. En galde bypass er en mere invasive procedure end indsættelsen af en galde stent men kan vare længere. Endelig er en terapi kaldet PDT (Fotodynamisk terapi) under undersøgelse i 2009 af American Cancer Society. PDT indebærer injektion en lysaktiverede medicin intravenøst. Et lys er så knyttet til en bronchoscope, som er indsat i halsen og ned til galdegang. Lyset er så tændt og rettet mod narkotika, som aktiveres i galdegang og dræbe kræftceller.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com