Typer af NSAID

09/19/2016 by admin

Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) har været brugt i mere end et århundrede for at lindre smerter forbundet med alt fra en tand smerte til en høj feber. Der er en række tilgængelige på markedet i dag, herunder nogle velkendte mærker som Advil, Motrin, Aleve og Tylenol.

Ibruprofen

Ibruprofen bruges ofte af mennesker, der lider af gigt, der ikke kan tolerere aspirin, som er en anden NSAID, der er kendt for at forårsage maveproblemer i nogle mennesker, ifølge Mayo Clinic. Det er generelt bruges til at tage kanten ud af smerte, lindre symptomerne på feber og falde betændelse. Nogle fælles mærker er Advil og Motrin.

Aspirin

En anden fælles over-the-counter NSAID, aspirin, har eksisteret siden årsskiftet af sidste århundrede. Dette stof blev indført for at dæmme op for mindre kløe, lette hævelsen og reducere feber symptomer. Gennem årene er blevet oplyst, at børnene ikke tager denne type NSAID fordi det sætter børnene større risiko for en hjerne og lever tilstand kaldet Reyes syndrom, ifølge Stanford University School of Medicine.

Acetaminophen

Acetaminophen er en anden fælles NSAID, som er almindeligt kendt under navnet Tylenol. Stanford University School of Medicine siger, det er kendt for at være et alternativ til aspirin for forældre, der har brug at reducere feber eller mild smerte i deres børn men kan ikke tage andre NSAID på grund af de sundhedsmæssige risici hos børn.

COX-II hæmmere

En forholdsvis ny NSAID, COX-II hæmmere, kræver en recept. Ifølge American College of Gastroenterology, denne type af NSAID er ikke så irriterende på mave-tarmkanalen, men forskning tyder på, det kan øge sandsynligheden for et hjerteanfald i nogle mennesker. Nuværende mærke namess omfatter Celebrex og Bextra.

Aktuel

NSAID nævnt ovenfor, er alle taget af munden, men nogle kommer i creme eller gel form, som er kendt som aktuel NSAID. Mange af de mundtlige NSAID, ligesom naproxen og ibruprofen, kan udvikles til en creme form af en farmaceut. Det menes disse cremer tilbyde midlertidig lindring fra smerter forbundet med gigt, og National Institutes of Health rapporter om, at disse cremer producere færre bivirkninger end NSAID, der er taget gennem munden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com