Hvorfor bære hvide i sommer & sort om vinteren?

07/03/2013 by admin

Som årstidernes skiften, bemærker du muligvis mode tilgængelig i butikkerne magert stærkt mod visse farver. Hvid dominerer sommermånederne og sort udgør mange vinter garderobe. Disse farvevalg er ikke altid baseret på tendenser, men snarere på mangeårige videnskabelige observationer.

Farvespektret

Det menneskelige øje opfatter farver baseret på hvor meget lys reflekteres og absorberes af et objekt. Nogle farver videre hurtigere bølger af lys end andre. Hverken hvide eller sorte er bølge farver selv-hvid er alle farver af lys kombineret og sort er en farve tomrum.

Hvid er cool

Hvidt stof bruges i sommer tøj, fordi hvide afspejler alle bølgelængder af lys i stedet for at absorbere dem. Solens varme, hurtige ultraviolet lys er også transmitteres i bølger. Hvid reflekterer det lys varme og holder et stof kølige.

Sort er varm

Sort stof bruges ofte i vintertøj, fordi de sorte stoffer absorberer alle bølgelængder af lys snarere end afspejle dem. Mere lys absorberes udmønter sig i mere varme tiltrukket af stoffet.

Praktiske anvendelser

Gamle folk lever i tørre, varme klimaer, før opfindelsen af klimaanlæg ville have slidt hvid eller lys tøj for at holde sig selv cool. Omvendt er lært mennesker, der bor i regioner, overskyet, sne at bære mørkt tøj for at høste varme fra lidt sollys.

Moderne mode

Mennesker, der udsættes for udendørs for lange perioder bør bære passende farver til hep opretholde normal kropstemperatur. Mennesker, der bor og arbejder for det meste i klima-kontrollerede bygninger behøver ikke at være så bekymret med farve. Selvom tilsyneladende anakronistisk, mode farve tendenser er stadig tæt knyttet til deres oprindelige praktiske formål, og tilgængeligheden af off-season farver er knappe.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com