Virkninger af rygning på huden

04/30/2013 by admin

Virkninger af rygning på huden

Rygning er ikke kun skidt for sundheden, det er dårligt for skønhed. "Ryger ansigt" blev føjet til den medicinske ordforråd i 1985. Den engelske læge, som opfandt udtrykket, Dr. Douglas Model, var i stand til at identificere halvdelen af rygere blandt sine patienter ved deres ansigtstræk alene. Skader i huden fra rygning er ikke mærkbar lige væk, og mange rygere ignorere risikoen. Når skaden begynder at manifestere sig, desværre er det ofte for sent.

Dehydrering

Cigaretrygning kan dehydrere huden. Som cigaretten falder røg vandindholdet i hud, rynker stigninger. Kemikalier i røgen forårsage dehydrering, især arsen og kulilte. Da disse kemikalier suge ind i huden, er huden berøvet af ilt, hvilket resulterer i tørhed.

Dårligt blodomløb

Manglen ilt forårsaget af rygning forårsager mere end dehydrering. Det kan forårsage blodcirkulationen til at bremse ned. Dette kan føre til for tidlig ældning. I stedet for en naturlig sund glød tager huden på en kedeligt udseende.

Rynker

Den mest fremtrædende effekt af rygning på huden er rynker. Rygnings virkninger ligner dem af solskader. Elastin, der holder huden smidig begynder at bryde ind i fragmenter og tykkere hver gang en person ryger en cigaret, ifølge Mayo Clinic. Mennesker, der ryger for en omfattende periode vil finde linjer udstråler fra hjørner af øjne og læber.

Hudkræft

Melanom og pladecellekræft kan også induceres ved rygning. Rygere har en øget risiko for at udvikle disse potentielt dødelig hudkræft. National Center for bioteknologiske oplysninger bestemmes, at mennesker, der ryger er mere tilbøjelige til at dø af hudkræft som melanom. Ifølge Massey Cancer Center i Virginia Commonwealth University er kræft påvirker mund og læber også mere almindelig hos rygere end ikke-rygere.

Overvejelser

Fordi det er svært at vende den skade, som rygning forårsager på huden, bør personer, der røg overveje risikoen. Tidligere rygere kan reparere nogle skader ved at opretholde en fremragende kost, investere i anti-aging hudplejeprodukter og ved hjælp af huden kosttilskud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com