Hukommelse & Alzheimers sygdom

03/08/2010 by admin

Hukommelse & Alzheimers sygdom

Som vi alder, glemmer vi oftere fælles ting, som hvor automobil nøglerne er. Det tager også længere tid at huske ting, som vi bliver ældre. Hukommelsesproblemer som dette er mere af en plage og ikke alvorlig. Tab af hukommelse, begynder uden advarsel eller der forstyrrer din evne til at udføre dagligdags opgaver kan betyde du har et alvorligere problem som Alzheimers sygdom.

Hukommelse

Hukommelse er oplysninger, der er gemt i forskellige dele af hjernen. Der er de seneste erindringer, som omfatter ting som hvad du gjorde om morgenen eller navnene på de personer, du lige har mødt. Dette er den hukommelse, der påvirkes først med Alzheimers sygdom. Del af din hjerne, der er ansvarlig for denne type af hukommelse er hippocampus. Hippocampus er som et arkivskab. I Alzheimers sygdom er det brudt. Oplysninger kommer ind i din hjerne, men det er ikke gemt korrekt. Som Alzheimers sygdom forværres, huskes noget, der sker kortsigtede. Oplysninger gemt i fjerntliggende eller langsigtede hukommelsen intakt i første omgang i Alzheimers sygdom. I sidste ende er disse erindringer tabt for.

Aging

Som vi alder, begynder vi at miste et par hjerneceller ad gangen. De kemikalier, vores hjerner har brug for at kommunikere falde. Disse ting påvirker vores erindringer. Også, som vi alder måde hjernen gemmer ændringer i oplysninger, som gør det sværere at huske hvad der er gemt i vores hjerner.

Alzheimers sygdom

Alzheimers sygdom ødelægger dele af din hjerne. På grund af dette er der et konstant tab af hukommelse over tid. Alzheimers sygdom påvirker også din tænkning, tale, dømmekraft og adfærd. Denne sygdom vokser altid værre som tiden går. Bare hvor hurtigt dette sker og bare hvad mentale funktioner berøres varierer fra person til person.

Årsager

Alzheimers sygdom opstår på grund af ændringer til hjernen, men det er stadig ikke klart, hvad der forårsager disse ændringer. Mængden af kemiske budbringere eller neurotransmittere falder. Der er også en ophobning af unormale proteiner, som kan være ansvarlig for faldet i neurotransmittere.

Risiko

Som vi alder, øger vores risiko for at lide hukommelsesproblemer fra Alzheimers sygdom. Hvis du har en familie historie af Alzheimers sygdom, øger din risiko for at få det. Også, hvis du bor en usund livsstil, øge dine chancer for at få Alzheimers sygdom.

Diagnose

Hvis du oplever alvorlige hukommelsesproblemer, er det vigtigt at få en præcis diagnose, fordi vanskelighederne, som kan være forårsaget af en behandlelige tilstand og ikke af Alzheimers sygdom. For at vurdere din tilstand at se hvis det er Alzheimers sygdom, vil lægen spørge om din nuværende generelle sundhed og hvordan er det anderledes end tidligere. Han vil derefter gøre en fysisk eksamen og derefter har du udføre simpel hukommelse og mental opgaver. Din undersøgelse vil omfatte blodprøver og en CT-scanning. Afhængigt af resultaterne af disse test, kan lægen også kræve dig til at have en Mr eller PET-scanning af din hjerne.

Hukommelse hjælpere

Uanset om du har Alzheimers sygdom eller ej, er der nogle ting du kan gøre for at hjælpe med at huske ting og faktisk hjælpe dine minder forblive intakt længere. At holde lister vil hjælpe dig med at huske ting. Efter en rutine gør også dine chancer for at minde om, hvad der kommer næste bedre. Hvis du laver foreninger, ligesom at bemærke ligheden af et nyt bekendtskab til en fætter med samme navn, er dine chancer for at huske personens navn, de næste gang du ser hende bedre. Hjælpe dig med at finde dem når du har brug for dem ved at have et bestemt sted for vigtige elementer, som lægger nøglerne i en skål ved hoveddøren.

I sidste ende selv hukommelse hjælpere fungerer ikke for dem med Alzheimers sygdom, som der er stadig ingen kur.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com