Virkningerne af massemedierne om menneskelig adfærd

11/14/2013 by admin

Virkningerne af massemedierne om menneskelig adfærd

Massemedierne massiv og allestedsnærværende. Det er overalt og både unge og gamle udsættes for hvad der bliver sagt, gjort og talte om. Ideelt, mennesker er i stand til at træffe deres egne beslutninger og drage deres egne konklusioner ikke udelukkende baseret på hvad de har set og hørt på TV, i aviser, ugeblade, i radioen og på internettet. Men det er ikke altid tilfældet. Medierne er meget indflydelsesrige, overbevisende og kraftfulde og kan nemt svaje meninger og adfærd.

Mættet

National Institute of Child Health og menneskelig udvikling er meget interesseret i effekter af at vokse op i en tid hvor børn er mættet med dårlig modeller af seksuel adfærd og til hvilken udstrækning forbruget af typen af nyheder, der viser høje niveauer af seksuel aktivitet endnu lave niveauer af ansvarlig adfærd påvirker børn. Alle betaler opmærksomhed i det mindste til dels til hvad de ser, hører og læser, men kan børn og teenagere, navnlig, dechifrere god information fra dårlige? Hidtil er meget få empiriske data blevet indsamlet om dette emne.

Vold og Sex overalt

Undersøgelser viser hvordan vold-mættede medier fører til en voksende accept af vold i samfundet. Det vides endnu ikke om overeksponering for seksuelt indhold er at gøre unge mere tankevækkende om deres beslutninger eller mere hensynsløs. Nogle hævder, herunder Dr. Drew Pinsky, der er ofte set på tv, der viser som "16 og gravide" er gavnlige, fordi unge kvinder og mænd ser forgreningerne af teenage-graviditet og forældreskab. Seerne får et realistisk billede af eftervirkningerne, og hvor svært det er. De kan se, at det ikke er glamourøse.

Teorier

Media-indhold og dets indflydelse på adfærd omfatter den teori, at medierne giver modeller af adfærd. Teenagere, model for eksempel, de unge mennesker på TV, der er, for eksempel at have casual sex. En anden teori er, at TV-visning er en følelsesmæssig frigivelse, katartisk for seeren og forhindrer folk i at handle.Symbolsk modellering opstår når voldelig adfærd ikke er direkte efterlignet efter det er set på TV eller andre steder, men beskueren gør engagere i en generaliseret form for adfærd set i medierne. Imiteret teori omfatter identifikation, hvilket betyder, at seerne kan erhverve aggressiv adfærd udvist af tegn, når de identificerer sig med den særlige karakter, og kun når adfærden synes at være begrundet. Stedfortrædende forstærkning betyder, at nogen ser en bestemt adfærd afbetale, som kan øge accepten af denne type af adfærd og sandsynligheden for, at han vil gå ind i det.

Følelsesmæssig tilstand

Hvis en person er i en stærkt følelsesmæssige tilstand eller i en tilstand af fysiologisk ophidselse, som kan have forårsaget ved at se noget på TV eller internettet, er de mere tilbøjelige til at deltage i aggressiv adfærd i svar til at se vold på TV end andre, der ikke befinder sig i en følelsesmæssig tilstand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com