Hvad kan du fange fra en septiktank?

09/23/2016 by admin

Hvad kan du fange fra en septiktank?

Spildevand fra en septiktank indeholder en bred vifte af patogener, som kan vise sig skadelige for mennesker. Bakterier, virus og parasitter kan alle udliciteres fra kontakt med septisk affald. Kontakt opstår normalt, når grundvandet kilder er blevet forurenet med spildevand fra en nærliggende Septisk system. De letteste måder at forhindre spredning af spildevand-relaterede sygdomme er at ordentligt vedligeholde de septisk systemer, der fremmer dem og at få vaccineret mod sygdomme, selv.

Bakterielle infektioner

Bakterier er mikroskopiske organismer, der kan overleve og trives i mange miljøer, herunder i og på mennesker og dyr. De mest almindelige spildevand-relaterede sygdomme forårsaget af bakterier er tyfus, paratyphus, dysenteri, gastroenteritis og kolera. Hvis korrekt diagnosticeret og behandlet, er ingen af disse sygdomme dødelige. Nogle, herunder tyfus og kolera, kan forebygges gennem anvendelse af vacciner.

Virus

Virus er ikke så almindeligt som bakterielle infektioner skyldes, at en virus kan ikke formere sig uden for en vært, men de stadig udgør en potentiel trussel. Nogle af de mest almindelige spildevand-relaterede virus er hepatitis A, polio og viral gastroenteritis. Hepatitis og polio er både potentielt dødelig betingelser, men begge nemt kan forebygges med tidlig vaccination.

Parasitter

De to mest almindelige typer af parasitten fundet i septiktanke systemer er protozoer og parasitære orme. Protozoer kan forårsage mild til svær diarré samt en sygdom kendt som Amøbedysenteri. Fælles sorter af parasitisk orm omfatter bændelorm og rundorm. Hvis venstre udiagnosticeret eller ubehandlet, kan parasitter være dødelige af svækkelse værtens immunsystem og efterlader personen modtagelige for mere alvorlige sygdomme.

Forebyggelse af forurening

Den nemmeste måde at forhindre spredning af spildevand-relaterede sygdomme er at ordentligt vedligeholde de septisk systemer, der fremmer dem. Alle septisk systemer skal regelmæssigt kontrolleres for at sikre, at de fungerer korrekt, og at der ikke forekommer udsivning. Overfladevand skal altid rettes fra septisk systemer som en forholdsregel til at forhindre crossflow. Også, køretøjer og maskiner bør aldrig køres eller placeret over septiktanke. Vægten kan beskadige beholderen uden at efterlade synlige tegn.

Sygdom forebyggelse/behandling

I tilfælde af, at der er allerede blevet grundvand forurening, er den enkleste måde at forhindre spredning af sygdommen gennem immunisering. Mange spildevand-relaterede virus har vacciner rådighed, såsom polio og hepatitis. Nogle sygdomme forårsaget af bakterier har også vacciner, men mange ikke gør. Patienter der er aldrig blevet vaccineret eller der lider af en bakteriel infektion, der har ingen vaccine kan ofte gøre brug af antibiotika i stedet. Desværre nogle sygdomme, som regel vira, har ingen nem behandling og må simpelthen at køre deres kursus.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com