Almindelige tidlige symptomer på kræft i tyktarmen

10/28/2010 by admin

Almindelige tidlige symptomer på kræft i tyktarmen

Tyktarmskræft bliver hurtigt den mest almindelige form for kræft, og i de fleste tilfælde er en lydløs dræber. I sine tidlige stadier der er meget få symptomer, og da screening normalt ikke anbefales til efter 50 år, tyktarmskræft kan gå upåagtet hen. Heldigvis er der nogle symptomer man skal kigge efter, og du kan insistere på regelmæssige screeninger starter i en tidligere alder, især hvis du har en familie historie af denne type kræft. Der er en meget høj succesrate for behandling af kræft i tyktarmen, hvis det opdages tidligt.

Identifikation

Colon cancer i de tidlige stadier er en lille vækst, der danner inde i tyktarmen, kaldet en polyp. Polypper er almindelige og normalt begynder at dukke op i tyktarmen efter 50 år. Under rutinemæssige screeninger kan enhver polypper fundet fjernes, før de har en chance for at blive til kræft. Ikke alle polypper bliver kræft, men da der er ingen måde at fortælle, som vil, nogen fandt vil blive fjernet. Hvis polypper i tyktarmen begynder at vokse unormale celler, disse celler holde sammen og danne tumorer.

Symptomer

Når polypper vokser i tyktarmen de skaber ikke nogen symptomer, men lad dem til at vende i tumorer og symptomer på tyktarmskræft bliver meget reelle. Så snart du oplever nogen af disse symptomer er det vigtigt at søge lægelig rådgivning, fordi nogle kolon kræft symptomer kan være tegn på en anden type af intestinal problem andre derefter kræft. De mest almindelige symptomer er smerter i maven, en ændring i skål bevægelser (især hvis farven bliver meget mørkt og der er blod i afføringen), føle sig som du ikke kan afslutte en afføring, træthed og uforklarligt vægttab.

Overvejelser

Hvis alle blev screenet for tyktarmskræft på en regelmæssig basis, ville titusindvis af liv blive frelst. Det er hvor alvorlig denne type kræft er og hvor vellykket behandling kan være. Kræft i tyktarmen sjældent har tidlige advarselstegn--det kan kun opdages tidligt nok til at sikre en vellykket behandling ved at have regelmæssige screeninger. I en alder af 50 + hvis du ikke allerede får screenet det ville være klogt at gøre dette. Som med alle medicinske bekymringer, er det altid godt at drøfte med din læge--, tyktarmskræft kan han beslutter, hvis du er på et højere risiko for denne type kræft og hvis du skal starte screeninger i en tidligere alder.

Screeninger

Der er flere måder læger kan tjekke for polypper og cancer i tyktarmen, de mest almindelige er en koloskopi. I denne procedure bruges en tændte område til at se inde i hele tyktarmen. En taburet prøve test eller FOBT kan gøres for at lede efter blod i afføringen og opdage kræft gennem DNA. En røntgenundersøgelse kan også bruges efter en barium løsning er sat ind i tyktarmen, hvilket gør hele tyktarmen kan ses via røntgen. Hvis nogen af disse grundlæggende screeninger viser potentielle tyktarmskræft, yderligere tests er udført som en CT scanning, Mr, ultralyd eller fuld blod kemi panel. Din læge vil beslutte, hvilke tests er bedst for dig.

Forebyggelse/løsning

Det kan ikke være understreges nok, at de mest gennemprøvede forebyggelse for tyktarmskræft screeningstest. Desuden kan en sund livsstil, der omfatter opretholde en sund vægt, spise en varieret kost og regelmæssig motion mindske risikoen for at udvikle tyktarmskræft. Også skære ned på alkohol og tobak er blevet fundet gavnlige fordi dem, der bruger disse stoffer har en højere sats for tyktarmskræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com