Fakta om Influenza-Virus

10/30/2010 by admin

Influenzavirus forårsager en smitsom respiratorisk sygdom og nogle gange fører til døden, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Influenza spredes direkte gennem luften i dråber når folk NYSE, snak og hoste. Enkeltpersoner kan inhalere dråber direkte eller hente dem ud af en livløs objekt, ifølge Mayo Clinic.

Forebyggelse

Den bedste måde at forebygge influenza er at få en sæsonbestemt influenzavaccine, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse.

Statistik

Mellem 5 og 20 procent af befolkningen i USA får influenza under hver influenzasæson. Hvert år mere end 200.000 mennesker er indlagt på grund af influenza, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Cirka 36.000 mennesker dør hvert år på grund af for influenzavirus.

Risikofaktorer

Ældre mennesker og unge børn har en højere risiko for at pådrage sig influenza-virus, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Ifølge Mayo Clinic omfatter andre risikofaktorer for kontraherende influenzavirus at være bosiddende i et plejehjem, at have en kronisk sygdom som diabetes, har et svagt immunforsvar, arbejder i en sundheds-facilitet, og at være i tæt kontakt med unge børn.

Symptomer

Mennesker, der har indgået influenza virussen vise symptomer som åndedrætsbesvær, brystsmerter, en vedvarende feber over 103 grader, diarré, opkastning, svimmelhed, lys-headiness, manglende evne til at holde væsker ned og en generel følelse af ubehag, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

De fleste tilfælde af influenza kræver kun sengeleje og drikke masser af væske, ifølge Mayo Clinic. Men sommetider læger vil ordinere antivirale lægemidler som Tamiflu og Relenza.

Typer

Der er tre typer af influenza-virus. herunder type A, B og C ifølge Center for Disease Control og forebyggelse. Influenza type A & B forårsage sæsonbestemt influenzaepidemier mens influenza type C kun forårsager mild luftvejssygdom og forårsager ikke pandemier. Udviklingen af et nye stammer af influenzavirus (som H1N1) kan forårsage influenzapandemier.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com