Historien om astma

11/04/2010 by admin

Moderne læger først identificeret astma som en særskilt sygdom i 1800-tallet. Siden da, har meget ændret sig i vores forståelse af årsagerne til og behandlinger for astma. Behandling strategier har flyttet fra blot beskæftiger sig med symptomer, når de opstår til langsigtet forvaltning af sygdommen. På samme tid, er antallet af mennesker med astma steget. Eksperter anslår, at antallet af personer med astma vil vokse til mere end 100 millioner i 2025.

Årsager

I anden halvdel af 1900-tallet anerkendte læger at astma er en inflammatorisk sygdom, og anti-inflammatoriske medicin blev indført for at behandle betingelsen.

Medicin

Medicin anvendes til behandling af astma har udviklet sig over årene og nu omfatter korttidsvirkende beta-agonister, leukotriene modifikatorer, hæmmende, inhalerede kortikosteroider, langtidsvirkende bronkodilatatorer, og cromolyn og theophyllin.

Fremtidige udvikling

Nogle forskere undersøger potentielle genetiske årsager til astma, som kan gøre det muligt for læger at identificere og behandle mennesker, der er tilbøjelige til at have astma, før de udvikler symptomer.

Misforståelser

Indtil 1960 ' erne troede mange læger astma var en psykosomatisk sygdom, og patienterne blev henvist til psykoanalytikere eller blev behandlet for depression.

Behandlinger

I fortiden, har astma behandlinger inkluderet morfin og særlige astma cigaretter. Den første bronkodilatator til behandling af astma blev introduceret i 1901.

Fun Fact

Ordet "astma" kommer fra det græske sprog og dukkede første gang op i Homers "Iliaden" til at beskrive åndenød.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com