Årsagerne til cykliske feber hos børn

10/03/2010 by admin

Årsagerne til cykliske feber hos børn

Hvad er cyklisk feber?

Feber er defineret som en temperatur af 100,4 grader eller højere. Det er normalt betragtes som et tegn på at kroppen kæmper en infektion. Børn, der har tilbagevendende feber generelt er dem, der fanger virusinfektioner ofte. Fordi et barns immunsystem ikke er endnu fuldt udviklet, er han modtagelige for infektioner som sin krop opbygger sit forsvar.

Cyklisk feber er, når børn har regelmæssig episoder af feber af ukendt oprindelse. Nøglen er at de febrile episoder sker på grundlag af cykliske eller periodisk. Når infektioner har været udelukket, er yderligere test forpligtet til at afgøre, om et barn kan have en sjælden genetisk lidelse som de nævnte i det følgende afsnit.

Årsager

Der er flere sygdomme kendt for at forårsage cyklisk feber hos børn. Cyklisk neutropeni, familiær Middelhavs feber, Hyperimmunoglobulinemia D periodisk feber-syndrom og TNF-receptor tilknyttede periodisk feber-syndrom er sjældne genetiske sygdomme, der forårsager børn til at få periodisk feber.

Syndromet af periodisk feber, aftøs sår, pharyngitis og adenitis (PFAPA) er en anden betingelse, der forårsager børn til at få periodisk feber og aftøs sår--mundsår sammenlignes med forkølelsessår--sammen med ondt i halsen og hævede lymfeknuder. Unge børn normalt udvikler PFAPA og få feber af 102 to103 grader temmelig regelmæssigt hver 3-6 uger. Feber varer 2-4 dage, har normalt ingen andre symptomer udover de tidligere nævnte, og barnet går tilbage til normal relativt hurtigt.

Behandling

Neutropeni er en sygdom i blodet karakteriseret ved et unormalt lavt antal af en type hvide blodlegemer kaldet en neutrofile. Cyklisk neutropeni (eller cyklisk neutropeni) er en form, der forårsager episoder, der har tendens til at forekomme hver 3 uger eller så og sidste 3 til 6 dage ad gangen, på grund af varierende priser af celle produktion af knoglemarven. Behandling af denne lidelse er at administrere granulocyt koloni-stimulerende faktor (G-CSF eller GCSF). GCSF er et hormon produceret af flere forskellige væv, der forårsager knoglemarven til at producere granulocytter og stamceller. Det derefter stimulerer også knoglemarven til at frigive dem i blodet. Det fremmer udholdenhed, formering, differentiering og effekten af neutrofile prækursorer og modne neutrofile. Denne betingelse generelt forbedrer når puberteten hits.

Familiær Middelhavet feber opdages ofte i barndommen. De episoder, der præsenterer symptomer ofte forekomme med lille advarsel. Normalt, disse "angreb" sidste 2-3 dage og peak i intensitet i løbet af de første 12-24 timer. Typiske tegn og symptomer kan omfatte pludselig feber spænder fra 100 til 104 grader; mavesmerter; smerter i brystet; smertefulde, betændte leddene; uregelmæssighed efterfulgt af diarré; og et rødt udslæt på ben, især under knæene. Selv om der er ingen kendt kur mod denne betingelse, bør du være i stand til at lette dens symptomer eller endda i vid udstrækning undgå dem ved at stikke til behandling. Familiær Middelhavet feber er ofte tilstrækkeligt kontrolleret med et stof kaldet colchicin.

Hyperimmunoglobulinemia D periodisk feber-syndrom er karakteriseret ved anfald af feber, ledsmerter, hudlæsioner og diarré. Det er yderst sjældent, og de fleste tilfælde har været rapporteret i Holland og Frankrig (selvom der har været en række tilfælde i andre lande). Kun narkotika etanercept (Enbrel) og anakinra har vist sig at være lidt nyttige i behandling af symptomer. Statin narkotika er ved at blive undersøgt som en mulig behandlingsmulighed.

PFAPA er ikke skadeligt for barnet og til sidst svinder af sig selv uden medicin. Men betingelsen er en gene for forældre og børn. En behandling, der har været vist på children's Hospital Boston at være effektive er en tonsillektomi (Se ressourcer). Det er stadig uvist, hvorfor det virker, men resultaterne har været overvældende positiv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com