Lungeproblemer forårsaget af rygning

04/13/2010 by admin

Tobaksrygning indeholder en vanedannende stof kaldet nikotin. Siden den føderale regerings desillusionerende betænkning i 1964 om farerne ved rygning, har millioner af mennesker sparket vanen. Ryge dramatisk øger en persons chancer for at udvikle lungekræft og kronisk obstruktiv lungesygdom. Men selv med faktiske omstændigheder omkring 430.000 indbyggere i USA dør årligt af sygdomme relateret til cigaretrygning. Den amerikanske kirurg generelle siger rygning er den mest forebygges årsag til tidlig død i dette land.

Lungekræft

Rygning er den største årsag til lungekræft i USA. Omkring 90 procent af patienter med lungecancer er rygere eller tidligere rygere. Selv om skadelige ændringer i lungerne begynder med den første udsættelse for tobak, tager lungekræft typisk år at udvikle. Når kræftceller findes hurtigt i lungerne, men sygdommen skrider frem. Omkring 86 procent af patienter diagnosticeret med lungekræft hvert år i USA dør inden for fem år. Nogle af symptomerne på lungekræft omfatter vedvarende hoste, brystsmerter, hæshed, vægttab og en stigning i produktionen af slim fra lungerne.

Kronisk bronkitis

Kronisk bronkitis er en løbende betændelse i slimhinden i bronkierne. Akut bronkitis er almindelig efter en forkølet og varer normalt for en kort periode. Men rygere kan udvikle en kronisk hoste, fordi røg irriterer bronkierne. Over tid, blive lungerne arrede og beskadiget. Hos rygere par kronisk bronchitis ofte med pulmonal emfysem. Sammen, kaldes disse to sygdomme kronisk obstruktiv lungesygdom. Mere end 80 procent af KOL dødsfald skyldes rygning.

Emfysem

Når en person ryger i år, mister hans lunger til sidst deres elasticitet. Alveolerne, eller luftsække, bliver svag, forårsager obstruktion af luftstrømmen. Luften er fanget i de særlige bevaringsområder, og dette hæmmer udveksling af kuldioxid og ilt, forårsager en tilstand kaldet emfysem. En emfysem patienten vil hoste og har åndenød. Han bliver træt og svag hurtigt, og han har en god chance for at udvikle kronisk bronkitis.

Problemer fra marihuana

Marihuana rygere er mere tilbøjelige til at udvikle Bulløse lungesygdom, en lidelse hvor vejrtrækning er blokeret. Bulløse lungesygdom ødelægger i sidste ende lungerne. Denne sygdom er normalt forårsaget af røgtobak eller ofte trække vejret i luften. Da marihuana rygere typisk indånde røgen og holde det i så længe som muligt, er de endnu mere tilbøjelige til at have Bulløse lungesygdom end tobak rygere. De holder typisk deres ånde fire gange længere end tobak rygere ved indånding. Dette kan medføre hurtigere forværring i lungerne.

Effekter på børn med astma

Astma er en kronisk lunge problem, hvor luftvejene er smalle og betændt. Det er en almindelig lidelse, og omkring 6 millioner børn og unge lider af det. Når astmatiske børn bor sammen med en ryger, er de mere tilbøjelige til at have astma, der er svære at styre. De har også mere akut astma episoder, som sender dem til skadestuen, og de som regel nødt til at tage mere astmamedicin.

Effekter fra passiv rygning

Rygning er ikke kun farligt for rygeren. Indånde en anden persons tobak røg, kaldet passiv rygning, kan gøre en person syg og endda forårsage kræft. Ca. 3.000 dødsfald af lungekræft hvert år i USA er forårsaget af passiv rygning. Babyer og børn, der bor med rygere har en større chance for at udvikle influenza, øreinfektioner, hoste og endda vuggedød, også kendt som SID'ER.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com